Afbeelding

Nederlandse Kampioenschappen garde- en showdans in St Anthonis

Algemeen 982 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Het zijn De Bekse Klinkertjes uit Vierlingsbeek en de Miracle Dancers uit Deventer, die dit jaar samen de organiserende partij vormen voor de Nederlandse Kampioenschappen garde- en showdans. De beide verenigingen hebben elkaar gevonden doordat enkele hoofdklasse-meiden uit Deventer bij de Vierlingsbeekse club gingen dansen, waarna een fijne klik ontstond en tegelijk het idee om de NK samen te organiseren. Op 16 en 17 april is het zover. Onder auspiciën van de NDO (Nederlandse Danssport Organisatie) staat MFC Oelbroeck in Sint Anthonis dit weekend geheel in het teken van de danssport.

Op zaterdag zullen de jongste deelnemers in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar in hun categorie strijden voor de titel Nederlands Kampioen en kwalificatie voor de Europese Kampioenschappen op 6-7-8 mei a.s. in de Maaspoort in Den Bosch. We starten die dag om 9.30 uur. Omstreeks 14.15 uur worden alle kampioenen feestelijk gehuldigd en ontvangen zij de welverdiende bokaal.

De zondag zal voor de meesten niet starten met een heerlijk Paasontbijt; de deelnemers zullen wellicht zelfs geen hap door hun keel krijgen in de vroege ochtend. Met volledige focus reizen de verenigingen met hun jeugd- en hoofdklasseleden naar Sint Anthonis voor de strijd om de Nederlandse titel in hun categorie én kwalificatie voor de Europese Kampioenschappen. Op zondag wordt het podium omstreeks 9.30 uur vrijgemaakt voor de eerste dans.

Kom je ook?
Publiek is van harte welkom om op zaterdag en/of zondag te komen kijken. De entree voor bezoekers t/m 12 jaar en 65+ is € 2,50. Voor bezoekers vanaf 13 jaar € 6,00.

Laatste wedstrijd
Voor de jongere groepen van De Bekse Klinkertjes en de Miracle Dancers betekent de NK het laatste toernooi van het seizoen. De reeds gekwalificeerde groepen Pure, Extreme en Explosion van de Vierlingsbeekse vereniging trainen nog even hard door om hun beste beentje voor te zetten tijdens de Europese Kampioenschappen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant