Jeroen van der Ven (links) heeft onlangs het boomverzorgingsbedrijf overgenomen van Arie Arts (rechts).
Jeroen van der Ven (links) heeft onlangs het boomverzorgingsbedrijf overgenomen van Arie Arts (rechts).

Arie Arts Boomverzorging: ‘Ik ga nu niet als een blad aan de boom omslaan’

Algemeen 2.150 keer gelezen

RIJKEVOORT | Een nieuw pand, een nieuwe eigenaar; Arie Arts Boomverzorging ondergaat flinke veranderingen. Maar het belangrijkste, het veilige vakwerk, gecombineerd met de prettige en persoonlijke service, dat blijft als in het hout gekerfd. Want dat wat blijft groeien, verander je niet.

Of toch wel? De specialisten bij Arie Arts Boomverzorging doen natuurlijk letterlijk precies dat. Ze snoeien talloze bomen in de wijde omgeving, zodat deze bomen gezonder blijven, of minder in de weg staan. Daar hoort soms ook het rooien van bomen bij. “En we hebben het hartstikke druk!”

Aan het woord is Jeroen van der Ven, de nieuwe kapitein van het bomenbedrijf. “Op deze nieuwe locatie, hier aan de Hoogeindsestraat in Rijkevoort, hebben we alle ruimte! De laatste jaren is ons machinepark namelijk flink uitgebreid. Met die machines kunnen we sneller én veiliger werken. Dat is echt onze specialisatie.” En dat sluit perfect aan bij de toekomstvisie van de ondernemer.


De verreiker heeft een zaagkop waarmee gemakkelijk en snel gewerkt kan worden aan de hoogste bomen. 

Hoog inzetten
Arie Arts zelf schuift ook aan. Sinds kort heeft Jeroen het stokje officieel van hem overgenomen, en kan hij genieten van zijn welverdiende pensioen. “Dan ben ik mijn kindje kwijt,” zegt hij met een lach op zijn mond maar met waterige ogen. “Ik heb het bedrijf in 35 jaar van de grond opgebouwd. In 2014 kwam Jeroen hier werken, ook echt met als doel om mij uiteindelijk over te nemen.” Jeroen: “We hebben in die tijd samen een bedrijf opgezet, precies zoals wij dat willen. Op die voet ga ik verder.”

Jeroen is vastberaden: “Ik ga nu niet als een blad aan de boom omslaan.” Dat betekent dat er blijvend hoog wordt ingezet op gedegen kwaliteit en een persoonlijke noot. Arie legt uit hoe dit in zijn werk gaat: “Het verwijderen van grote takken of bomen is niet niks. Mensen zijn vaak een beetje angstig, en dat is begrijpelijk. Daarom is het belangrijk om van te voren heel goed uit te leggen wat er precies gaat gebeuren. Een stukje ontzorgen. Jeroen is daar heel goed in, maar wij vinden het belangrijk dat al onze mensen die klantgerichte mentaliteit hebben.”

Werken bij Arie Arts Boomverzorging
Sowieso is de uitstraling van het boomverzorgingsbedrijf voor Jeroen en Arie van groot belang. Niet alleen het klantcontact, maar ook dat er wordt voldaan aan alle veiligheidsvoorschriften, is topprioriteit. Arie: “We laten graag zien dat al onze machines zijn gekeurd. Maar ook dat onze mensen álle benodigde diploma’s hebben. Dat vinden we heel belangrijk.” Jeroen: “Dat klopt. En als je die nog niet hebt, helpen we graag. We zijn immers een erkent leerbedrijf.” Jeroen doet direct een korte oproep: “Wij zoeken nog goede mensen, dus als je interesse hebt, neem contact op!”

Vastberaden
Een uitbreiding in het personeelsbestand is hard nodig, want Arie Arts Boomverzorging boekt uitstekende resultaten. En dat zal zo blijven, ondanks alle veranderingen. Het bedrijf is vastberaden trouw te blijven aan zijn stamwaarden: Goede kwaliteit met persoonlijk en veilig vakwerk. Dat blijft onveranderd.
www.ariearts.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant