De Kraaijenbergse Plassen bij Linden.
De Kraaijenbergse Plassen bij Linden. Foto: De Maas Driehoek

Kritiek op Jilisen (Liberaal LvC) over gebrekkige informatie over ontwikkeling Kraaijenbergse Plassen

Politiek 1.126 keer gelezen

LINDEN | Fractievoorzitter Helma Pluk van Team Lokaal is ontevreden over de manier waarop de Land van Cuijkse gemeenteraad wordt geïnformeerd over de plannen en ontwikkelingen rondom de Kraaijenbergse Plassen bij Linden. “Wij hebben sterk behoefte aan een update over de ontwikkelingen”, bekritiseert Pluk het college van B en W.

De kritiek van Team Lokaal is vooral gericht op wethouder Maarten Jilisen (Liberaal LvC). Pluk laakt vooral het ontbreken van informatie, terwijl er continu van externe bronnen ontwikkelingen rondom de recreatieplassen bij Linden en Beers te melden zijn. “Van diverse kanten bereiken ons geluiden over zorgen om ontwikkelingen rondom de Kraaijenbergse Plassen: via de dorpsraad van Linden, Stichting Vrienden van de Groene Kraaij en van aanwezigen op de informatieavond voor stakeholders. Ook lezen wij over relevante nieuwe ontwikkelingen betreffende vakantiepark Dommelsvoort. Als gemeenteraad zijn wij echter nog niet op de hoogte gebracht van de stand van zaken of de insteek van het college in dit al lang lopende dossier”, klaagt Pluk. Door middel van schriftelijke vragen wil zij nu openbaarheid van zaken en een duidelijke planning, zodat de gemeenteraad tijdig kan anticiperen op ontwikkelingen. Zo wil ze weten wanneer en hoe de gemeente omgaat met de kritiek van aanwonenden en stakeholders over toekomstig (water)gebruik van de Kraaijenbergse Plassen. Deze krant schreef eerder dit jaar al over de bezwaren van met name de inwoners van Linden. De gemeente gaf toen aan pas na de zomer met een voorstel te komen. 

‘Als gemeenteraad zijn we nog niet op de hoogte gebracht van de stand van zaken of de insteek van het college in dit dossier’

Overlast en handhaving
Ook wil Team Lokaal weten hoe de aanpak van overlast en handhaving op en rondom het water eruit gaan zien. “Blij uitbreiding van ontwikkelingen moet vooraf aan een oplossing worden gedacht, want er is nu een gebrek aan bezetting van handhaving op het water”, stelt Pluk. Team Lokaal wil ook van Jilisen weten wat hij van plan is om verkeersoverlast in en naar Linden en Beers te voorkomen tijdens en na de bouw van vakantiepark Dommelsvoort en of de gemeente nog meer ontwikkelingen rondom de plassen wil toestaan als Dommelsvoort eenmaal is gerealiseerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant