De laatste editie van het Outlands Festival wordt grootser dan ooit. Heb jij al kaartjes? (Foto: Joris Bisschops)
De laatste editie van het Outlands Festival wordt grootser dan ooit. Heb jij al kaartjes? (Foto: Joris Bisschops)

Outlands Festival dit jaar ‘groter dan ooit’ voor de laatste editie

Algemeen 1.724 keer gelezen

VIERLINGSBEEK | Outlands Festival staat aan de vooravond van ‘The Final Destination’. Het festival in Vierlingsbeek werd elf jaar geleden opgezet door een groep vrienden en vrijwilligers, maar na 9 edities is het mooi geweest. “We willen op het hoogtepunt stoppen”, vertelt Roel Gerrits. In 2019 werd de beslissing genomen om nog één laatste editie te organiseren. Deze laatste editie vindt plaats van 17 tot en met 19 juni.

Door Koen de Visscher

“Het is een uit de hand gelopen hobby”, vertelt Roel. “Het organiseren van Outlands doen we met veel plezier, maar dat kost ook veel tijd. Onze levens veranderen in elf jaar natuurlijk ook, dus we moeten als organisatie ook keuzes maken. Na de editie van 2019 hadden we al besloten dat de volgende de laatste zou zijn. Tijdens de coronaperiode hebben we het moeten uitstellen, maar het ging hoe dan ook gebeuren. Er was geen sprake van dat het niet meer door zou gaan. Ook van mensen van buitenaf en onze vrijwilligers horen we dat ze er weer ontzettend veel zin in hebben. Er zijn nu al meer dan 6500 kaarten verkocht, dat is meer dan het totale aantal bezoekers van de vorige editie. Het lijkt er dan ook sterk op dat er dagen van deze editie gaan uitverkopen.” Veel vrijwilligers melden zich weer en ook de sponsoren doen, ondanks een lastige Corona periode, weer graag mee.

“Voor de laatste editie is er extra veel tijd en moeite gestoken in het podium, het is groter dan ooit”


The Final Destination
Het thema dit jaar is dus ‘The Final Destination’. Het ruimtevaart thema is over het hele festivalterrein doorgevoerd. “De lancering van de OL-9 gaat plaatsvinden op 17 juni 2022! Want we willen natuurlijk niets liever, dan jullie allemaal meenemen op een driedaagse ruimtereis langs de grootste sterren”, staat op de website te lezen. Roel vertelt enthousiast: “Voor de laatste editie is er extra veel tijd en moeite gestoken in het podium, het is groter dan ooit. Ook de vuurwerkshow is uitgebreid en er is geïnvesteerd in artiesten. Die worden binnenkort bekend gemaakt.” Het terrein kent drie area’s waar een veelvuldigheid aan artiesten te bewonderen gaat zijn. Het hoofdpodium staat op vrijdag in het teken van QMusic, op zaterdag raw hardstyle en op de zondag is er van alles wat te horen: house, happy hardcore, 90s. In de tent kun je op zaterdag losgaan op hardcore en op zondag luister je er naar Nederlandstalige muziek. Om het af te ronden is er op zaterdag en zondag ook nog een silent disco.

Vip-kaarten
De speciale vip-kaarten geven ook nog toegang tot een extra overdekte plek bij het hoofdpodium. Roel licht toe: “Daar is een aparte bar, toiletten, kun je je even terugtrekken in verschillende chillhoekjes en heb je een mooi overzicht over het terrein.” Ook wat eetgelegenheden betreft kom je niets tekort: “We hebben van alles”, vertelt Roel. “Friet, snacks, pizza, falafel, durum, hamburgers, wraps en diverse ijsjes.”

Ideale locatie
In die elf jaar heeft het festival altijd plaatsgevonden op het vertrouwde Sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek. Een ideale locatie volgens Roel. “Het is perfect bereikbaar. We zitten dicht bij station Vierlingsbeek en ook met de auto, fiets en bus kun je ons goed vinden. Daarnaast is het festival op zaterdag en zondag op tijd afgelopen waardoor iedereen zijn trein nog kan halen.” Je hoeft dus niets te missen. 

Kijk voor meer informatie en tickets op outlandsfestival.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant