Oud wethouder Jeu Verstraaten (links) en wethouder David Sölez openden onlangs het Weijerpark. Er zijn zorgen over de veiligheid rondom de wadi.
Oud wethouder Jeu Verstraaten (links) en wethouder David Sölez openden onlangs het Weijerpark. Er zijn zorgen over de veiligheid rondom de wadi. Foto: Gemeente Land van Cuijk

Zorgen CDA en VVD over veiligheid rond wadi in Weijerpark: ‘Er staat snel veel water in’

Politiek 502 keer gelezen

BOXMEER | VVD en CDA willen dat de gemeente Land van Cuijk actie onderneemt om de veiligheid van passanten, fietsers en automobilisten rond de nieuwe wadi in het Weijerpark in Boxmeer te garanderen. De raadsleden Judith Logtens (VVD), Corine Jackmans en Twan Stiphout (CDA) willen dat de wadi wordt aangepast.

Volgens het drietal zijn omwonenden niet gekend in de aanleg van de wadi. “De wadi is erg groot. Er is geen uitwijkmogelijkheid meer voor auto’s. Bewoners van de wijk Sweelinck maken zich ook zorgen om spelende kinderen en kinderen die langs de wadi lopen. De situatie is onveilig, want na een flinke regenbui staat er snel veel water in de wadi. Ook wordt geklaagd over een toename van muggen en er wordt gevreesd voor ratten.”

Aanpassing?
VVD en CDA willen nu van wethouder David Sölez (Team Lokaal) weten of de wadi verplaatst, verkleind of aangepast kan worden, omdat in het donker niet altijd duidelijk is dat water in de wadi staat. Ook pleiten beide partijen voor een trapje met leuning voor (groot)ouders van kinderen die spelen op de populaire skateramp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant