Milsbeek won de derby tegen buurman Achates en meldt zich nadrukkelijk in de subtop. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

4G: Constantia profiteert van derbyverlies Achates in Milsbeek, VIOS’38 wint bij DSV

Voetbal 997 keer gelezen

Constantia heeft een voorschot genomen op de titel in de vierde klasse G na de eigen overwinning op De Zwaluw en het verlies van de concurrentie. Achates verloor de derby bij SV Milsbeek, dat zich nadrukkelijk mengt in de strijd om een top-3-notering. VIOS'38 zegevierde bij DSV, onderin was er verlies voor Heijen en Toxandria - ondanks drie goals.

Het mooiste affiche van de dag stond op de rol aan de Zwarteweg, waar de derby tussen SV Milsbeek en Achates plaatsvond. De rood-zwarten trokken terecht aan het langste eind: 2-0. De gasten hadden het aan hun doelman Sjoerd Peeters te danken dat de brilstand na 45 minuten op het bord stond. Hij voorkwam met twee knappe reddingen de 1-0 voor Milsbeek, dat via Daniël Jansen ook nog een goede kans kreeg op de openingsgoal. In de tweede helft maakte de ploeg van scheidend trainer John Neijenhuis de dienst uit en kwam het alsnog op voorsprong door Janssen, die ook de tweede treffer voor zijn rekening nam. Tien minuten voor tijd kreeg Achates een reuzenkans om terug te komen in de wedstrijd, maar Kai Bicentini zag zijn penalty gestopt worden door keeper Justin Sillessen (zie video).
Als Achates zich nog wil mengen in de strijd om het kampioenschap, dan zal komende week de topper thuis tegen Constantia gewonnen moeten worden.

Constantia profiteert
Constantia profiteerde dankbaar van het verlies en vergrootte de marge tot vijf punten dankzij een moeizame 1-0 overwinning op De Zwaluw: Joeri Weijers maakte uit een vrije trap de enige goal. "Het was geen hoogstaande partij van beide kanten, maar we hebben verdiend gewonnen. Met oog op de topper tegen Achates volgende week, was het zaak om hier te winnen en dat hebben we gedaan", blikte Gert Jan Reijnen (Constantia) terug. Michel van de Venn vond dat 'zijn' De Zwaluw meer had verdiend in Wanroij. "Het wordt eentonig", baalde hij. "Dit is de vijfde wedstrijd die we met 1-0 verliezen en waar we recht hadden op meer. We hebben de koploper prima weerstand kunnen bieden. Een gelijkspel zou de verhoudingen beter hebben weergeven. Complimenten aan mijn spelers hoe ze elke keer met deze tegenslagen omgaan."

Toxandria kansloos
Toxandria kwam niet dichter tot De Zwaluw ondanks drie doelpunten in de uitwedstrijd tegen Montagnards, dat na een spektakelstuk (4-3) van het veld stapte. Overigens hadden de gasten niets in te brengen in Nieuw-Bergen. Jesse Vogels maakte nog wel 0-1, maar Montagnards leidde tien minuten voor tijd met 4-1. Pas in de slotfase scoorden Wouter Litjens en Twan Dekkers nog tegen namens 'Tox'.

VIOS'38 zet DSV op afstand
In de strijd om een nacompetitieticket zette VIOS'38 in een direct treffen DSV op afstand. De ploeg van trainer Michel Janssen won met 2-3 in Sint Anthonis. Lars Bindels en Sjors Janssen zetten de Beugenaren op een 0-2 voorsprong, waarna DSV sterk terugkwam. In de laatste minuut maakte Dirk Jillesen alsnog de bevrijdende 2-3 voor VIOS'38. Janssen: "Het voetbal liet te wensen over, maar ik maak complimenten aan mijn ploeg voor het harde werken en de goede goals. Als je in de laatste minuut de winnende maakt, is dat wel lekker. Maar het had toen ook zomaar 5-2 kunnen staan, want onze keeper (Dani Centen, red.) stond weer fenomenaal te keepen."

Heijen krijgt te weinig
Heijen is uit vorm en dat is terug te zien in de uitslagen. De ploeg van trainer Peter ten Haaf ging zondag voor de vierde keer in vijf wedstrijden onderuit. Ditmaal was EWC'46 te sterk: 1-3. Guus Hawinkels maakte de enige goal voor Heijen, dat twee sterkhouders miste en in de openingsfase twee spelers kwijtraakte door blessures. De 15-jarige Luc Jans speelde overigens een prima partij tegen EWC'46, dat in de tweede helft de wedstrijd naar zich toetrok. "We hebben veel last van het drukke programma en de korte aanloop naar de hervatting. Het is overleven momenteel", toonde Ten Haaf zich realistisch.