In het afgelopen jaar wist serviceclub Ladies’ Circle 13 Land van Cuijk een mooi bedrag bij elkaar te brengen voor Stichting Metakids.
In het afgelopen jaar wist serviceclub Ladies’ Circle 13 Land van Cuijk een mooi bedrag bij elkaar te brengen voor Stichting Metakids. Foto: Ladies' Circle

Stichting Metakids ontvangt cheque Ladies’ Circle 13 Land van Cuijk

Algemeen 685 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Ondanks alle beperkingen in het afgelopen jaar wist serviceclub Ladies’ Circle 13 Land van Cuijk een overweldigend bedrag bij elkaar te brengen voor Stichting Metakids. 

Door onze redactie

Serviceclub Ladies’ Circle 13 Land van Cuijk kiest ieder jaar een goed doel om daar met verschillende acties geld voor op te halen. Het goede doel van dit jaar, Metakids, is een landelijke stichting die onderzoek doet naar metabole ziektes bij kinderen. “Hard nodig dat hier meer onderzoek naar gedaan wordt”, zegt voorzitter Diana Geene. Metabole ziekten, ook wel stofwisselingziekten, zijn een van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Bij deze kinderen gaat er vanaf de geboorte iets mis in de ‘chemische’ fabriek van hun lichaam. Voedingsstoffen worden niet goed opgenomen of niet goed afgebroken. Zonder behandeling wordt het kind ziek en begint een proces van lichamelijke en verstandelijke aftakeling.

Hartverwarmend
Hoewel het een jaar vol beperkingen was, pakten de acties van de ladies goed uit. Maar liefst een bedrag van €13.231,- heeft de verkoop van chocoladeletters en wijn opgeleverd. Grote regionale bedrijven en ook de kleinere ondernemers uit gemeente Land van Cuijk en vrienden van de ladies hebben de acties omarmd. “Het is hartverwarmend hoe bedrijven en mensen uit de omgeving zich inzetten voor deze kwetsbare kinderen. Wij zijn trots dat we dit mogelijk hebben kunnen maken”, aldus Geene.

‘Trots dat we dit mogelijk hebben kunnen maken’

Metakids
Stichting Metakids is ook het landelijke doel van Ladies’ Circle Nederland. Tientallen andere Ladies’ Circles hebben zich, net als Ladies’ Circle 13 Land van Cuijk, ingezet voor dit goede doel in de periode 2020-2022. Het totaalbedrag dat in de afgelopen twee jaar landelijk is opgehaald, wordt eind mei tijdens de Algemene Leden Vergadering van Ladies’ Circle Nederland bekend gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant