Gert-Jan Verberkt werd opnieuw Koning bij het Heilig Bloedsgilde in Boxmeer.
Gert-Jan Verberkt werd opnieuw Koning bij het Heilig Bloedsgilde in Boxmeer. Foto: Bas Delhij

Gert-Jan Verberkt weer Koning bij Heilig Bloedsgilde in Boxmeer

Kunst en cultuur 833 keer gelezen

BOXMEER | Geheel volgens de traditie vond op de laatste zondag van april weer het jaarlijkse Koningschieten van het Heilig Bloedsgilde Boxmeer plaats. Het lukte Gert-Jan Verberkt voor de derde opeenvolgende keer om de laatste restanten van de houten vogel, na 165 schoten naar beneden te schieten. 

Door Henk de Best

Dit was voor de enthousiaste jonge schutter een zeer emotioneel moment. Hij zou hiermede keizer zijn ware het niet dat het Gilde al een keizer heeft in de persoon van Geert Janssen. Hij blijft dus voor het seizoen 2022 en 2023 Koning en is hiermede de belangrijkste man van het gilde. Bij de dames kwam Anita Verberkt na 156 schoten als winnaar uit de bus en mag zich nu met recht Eerste Dame noemen en tevens koningin. Bij de Vriendenboom kwam Dries de Wildt verrassend als beste schutter tevoorschijn na 117 schoten.

Prettige sfeer
De dag verliep in een uiterst prettige sfeer. De laatste jaren zijn diverse leden het Boxmeerse gilde ontvallen waardoor het sterk verkleind naar buiten treedt. In zijn toespraak memoreerde voorzitter Geert Janssen hieraan, en hoopt dat diverse mensen zich geroepen voelen om het Gilde te versterken.

Gert-Jan Verberkt werd opnieuw Koning bij het Heilig Bloedsgilde in Boxmeer.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant