'De Maaslijn is één van de langste, drukste en meest intensief bereden enkelsporige spoorlijn van Nederland.'
'De Maaslijn is één van de langste, drukste en meest intensief bereden enkelsporige spoorlijn van Nederland.' Foto: Martijn Schwillens

CDA wil dat Land van Cuijk problemen Maaslijn bij Minister en provincies aankaart

Verkeer en vervoer 543 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De CDA-fractie in de gemeente Land van Cuijk wil dat wethouder Antoinette Maas (GroenLinks/PvdA) bij het Ministerie van I&W en de provinciebesturen aandringt op een oplossing voor de problemen op de Maaslijn, nu duidelijk is geworden dat elektrificatie en meer dubbelspoor op de spoorlijn tussen Nijmegen en Roermond niet vóór 2024 zal worden gerealiseerd.

“We maken ons zorgen over de bereikbaarheid van onze gemeente in de toekomst, voor zowel het bedrijfsleven als de scholen en onze inwoners. De Maaslijn is één van de langste, drukste en meest intensief bereden enkelsporige spoorlijn van Nederland”, stellen de CDA- raadsleden Lian Nabuurs en Twan Stiphout. Zij dringen er bij Maas op aan in gesprek te gaan met Gedeputeerde Staten in Brabant, Limburg en Gelderland alsook met het ministerie om de problemen onder de aandacht te brengen en te zoeken naar een oplossing. Ook pleit het CDA voor een experiment om de treinen op de Maaslijn op waterstof te laten rijden ( ‘Zoals in Groningen’) of een andere duurzame brandstof totdat elektrificatie een feit is. Ook willen beide raadsleden garanties voor een betrouwbare dienstregeling. “Er wordt niet geïnvesteerd in nieuw materieel en dus wordt de dienstregeling steeds instabieler vanwege defecte en uitvallende treinen”, meent het tweetal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant