Tijdens de Pasar Maluku in Cuijk vinden verschillende muzikale optredens plaats.
Tijdens de Pasar Maluku in Cuijk vinden verschillende muzikale optredens plaats. Foto: Ed Leatemia

Pasar Maluku keert na elf jaar weer terug in centrum Cuijk

Kunst en cultuur 3.458 keer gelezen

CUIJK | Na elf jaar keert de Pasar Maluku terug. Nu in het centrum van Cuijk, met een vol programma, veel keus uit hapjes en maaltijden en voor kinderen leuke, leerzame activiteiten. De Pasar Maluku vindt plaats op zaterdag 7 mei.

Iedereen is uitgenodigd om te genieten van de exotische markt met een gevarieerd cultureel amusementsprogramma en een feestavond als toetje. Van 11.00 tot 17.00 uur vinden diverse activiteiten plaats op het Louis Jansenplein, in de korte Molenstraat en de Grotestraat. Vanaf 17.00 tot 01.00 uur zijn de deuren van café Taurus geopend voor de feestavond. Stichting Centrummanagement Cuijk en werkgroep Bersama hebben hun handen ineen geslagen om een deel van het centrum om te toveren tot een gezellige, exotische locatie. Bezoekers worden verwelkomd door de geur van lekkere hapjes en vers bereide maaltijden, die door meerdere cateraars worden aangeboden.

Veelzijdig en dagvullend
De markt biedt oosters koopwaar, literatuur, culturele workshops en de Molukse expositie Rumah Beta over 60 jaar Molukkers in Cuijk is te zien. De kinderen kunnen zich vermaken op gebied van sport en dans, met het maken van Molukse culturele attributen en met een speurtocht. En, zoals bezoekers wellicht gewend zijn van een pasar, wordt er een dagvullend podiumprogramma geboden met cultuur, gevarieerde muziekstijlen, demonstraties, swingende en easy listening live-muziek, dans en zang. De diversiteit van de Molukse gemeenschap in Cuijk loopt tijdens deze exotische middag als rode draad door de pasar heen.

Gratis toegankelijk
Pasar Maluku Cuijk is open om 11.00 uur en is gratis toegankelijk. Voor de afterparty in de tuin van de Taurus is een ticket nodig van 5,00 euro, dat in de voorverkoop gekocht kan worden via www.bersama-cuijk.nl/pasarmalukucuijk. De Pasar Maluku is een van de activiteiten in de reeks van de drieluik van werkgroep Bersama rondom 60 jaar Molukkers in Cuijk. In samenwerking met gemeente, Biblioplus, Schouwburg Cuijk en Sociom zijn vorig jaar en de afgelopen maanden diverse activiteiten tot stand gekomen ten behoeve van kennisoverdracht van Molukse geschiedenis en diversiteit in cultuur en afkomst. Meer informatie via www.bersama-cuijk.nl

Op de valreep nog een non-foodkraampje reserveren? Mail naar info@bersama-cuijk.nl voor de mogelijkheden!

Veel foodkraampjes op de Pasar Maluku.
Zang- en dansgroep Limaditi uit Cuijk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant