De Lage Raam
De Lage Raam Foto: Martijn Schwillens

Waterschap gaat Lage Raam opnieuw inrichten

Landbouw / Visserij 464 keer gelezen

MILL/ESCHAREN | Waterschap Aa en Maas gaat de Lage Raam anders inrichten. De beek wordt natuurlijker en klimaatbestendig. Om de ontwerpen voor de beek te kunnen maken zijn uitgangspunten nodig. Oftewel: keuzes waarop je de ontwerpen baseert. Deze uitgangspunten zijn nu duidelijk.

De Lage Raam tussen de Hapseweg (N264) en de Egweg (Escharen) wordt ingericht als een meer natuurlijke beek. Ernest de Groot, Dagelijks Bestuurslid van waterschap Aa en Maas licht toe: “Naast de versterking van de natuurwaarden liggen er langs de beek ook veel landbouwgronden waarvoor een robuust watersysteem gunstig is. Oftewel: voldoende water bij droogte en niet te veel water bij flinke buien. Hier hebben we veel aandacht voor bij deze herinrichting.” 

Beleefbaar maken
Daarnaast wordt de Lage Raam meer beleefbaar gemaakt zodat iedereen kan genieten van het water en de natuur. Tijdens schetssessies, informatiebijeenkomsten en keukentafelgesprekken zijn de afgelopen jaren kansen en knelpunten opgehaald bij inwoners en belanghebbenden. Samen met de analyses van het waterschap vormt dit de basis voor de herinrichting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant