‘Un eindje Um’ organiseert weer Meidoornbloesemtocht
‘Un eindje Um’ organiseert weer Meidoornbloesemtocht Eigen foto

‘Un eindje Um’ organiseert weer Meidoornbloesemtocht op 8 mei

Sport 490 keer gelezen

OEFFELT | Dit jaar kan hij eindelijk weer doorgaan, de Meidoornbloesemtocht. Deze toch - met start en finish in Oeffelt - wordt gehouden op zondag 8 mei. De wandeling gaat door het prachtige en unieke natuurgebied De Maasheggen (op de erfgoedlijst van Unesco). 

Jaarlijks worden in het Maasheggengebied in maart de Maasheggenvlechten gehouden met teams uit onder andere Engeland, Frankrijk, België, Ierland en natuurlijk uit Nederland. De Meidoornbloesemtocht voert langs het kasteel van Boxmeer, waar vroeger één van de eerste ziekenhuizen was gevestigd. De lange afstanden gaan ook langs de stuw in Sambeek, een mooi plekje om ook even pauze te houden. Ook zijn er onderweg ook nog een aantal pauzeplaatsen.

Verschillende afstanden
Er zijn tochten van 5, 10, 15, 20, 25 en 30 kilometer. Voor de 20, 25 en 30 kilometer kan er gestart worden vanaf 7.00 uur en tot 10.00 uur. Voor de wandelingen van 5, 10 en 15 kilometer kan er gestart worden tussen 8.00u en 12.00 uur. Het startpunt is Café Die 2 aan de Dorpstraat 16 in Oeffelt.
De organisatie heeft haar website vernieuwd. Benieuwd of wenst u meer informatie? Surf dan naar www.maasenviltmars.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant