Afbeelding

MHV'81 mannen doen sportieve stap terug

Sport 36 keer gelezen
MILL - Er is een eind gekomen aan een periode van ruim tien jaar tophandbal in Mill. Het bestuur van MHV’81 heeft afgelopen zondag besloten het eerste herenteam komend seizoen niet opnieuw in te schrijven voor de eerste divisie. Reglementaire degradatie naar de tweede klasse op regionaal niveau is het gevolg. Komende weken wordt bekeken of op dat niveau een eerste herenteam binnen de lijnen gebracht gaat worden. “We doen sportief een enorme stap terug, maar we doen het om straks sterker terug te komen”, zegt voorzitter Harm Vermeulen.

Voorlopig komt een einde aan een handbalbolwerk. Vele handbalfans reserveerden jarenlang de zaterdagavonden waarop MHV’81 de thuiswedstrijden in sporthal De Looierij speelde. De ploeg klopte aan de deur van de Eredivisie maar degradeerde ook naar de hoofdklasse. De Millenaren herstelden zich en keerden in no time terug in de eerste divisie. Vorig seizoen (2013-2014) werd de nacompetitie behaald. De ploeg brak er geen potten. In de jongste competitie sloot MHV’81 onder het bewind van interim trainer Tiny van Katwijk weer af met een plaats in de top vier. De nacompetitie laten de Millenaren deze keer schieten.
Voor het bereiken van die prestaties werd in Mill geen stichting tophandbal opgericht. MHV is er de vereniging niet naar. “Er is wel eens overwogen die stap te zetten maar we concludeerden dat een aantal randvoorwaarden ontbraken. Toch hebben we met beperkte middelen veel moois bereikt,. Als je weet dat we wekelijks maar drie kwartier de hele vloer van de Looierij kunnen gebruiken bij de training en ook aangewezen zijn op een zaaltje in Wilbertoord, en zonder hars spelen, hebben we het knap gedaan.”

[image=303682]

Principes
Het Millse handbalbestuur nam het besluit om terug te treden weloverwogen. Achter de bestuurstafel werd al langer nagedacht over de toekomst van het herenhandbal op landelijk niveau in sporthal De Looierij. Het gegeven dat MHV’81 zich na de terugkeer in de eerste divisie voor het tweede keer op rij plaatste voor de nacompetitie om een plaats in de Eredivisie woog daarbij niet mee. “We streven naar het hoogst haalbare maar we gooien niet alles overboord.”
Of MHV’81 in het seizoen 2015-2016 daadwerkelijk met een eerste herenteam in de competitie uitkomt, staat nog niet vast. “We hebben de jongens die overblijven bedenktijd gegeven. Het besluit valt deze spelers ook zwaar. Uiterlijk 5 april moeten we de handbalbond informeren.”

Animo
“De animo voor het herenhandbal op niveau is de laatste jaren teruggelopen. Het werd voor ons steeds moeilijker een representatief team op de been te brengen. Voor komend seizoen hadden we nog maar zeven spelers. De trainer die we zochten, hadden we ook nog steeds niet gevonden. MHV is sinds jaren een vereniging waar handballers van buitenaf, die op niveau willen spelen, welkom zijn. We hadden natuurlijk jongens eigen gelederen maar 60-70% kwam van buitenaf”, zegt de voorzitter, “Daar komt bij dat vanuit de vereniging geen potentie bestaat om door te groeien naar het eerste herenteam. Dat is jammer, maar het ligt zeker niet aan ons beleid.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant