Sint Agatha
Sint Agatha

Klooster Sint Agatha uitvoering Uitvaartensemble Nijmegen en andere activiteiten

Algemeen 637 keer gelezen

SINT AGATHA | In het kader van Plattelandsrondje zijn er op zondag 15 mei diverse activiteiten in klooster Sint Agatha zoals een concertuitvoering, en een rondleiding die vrijblijvend te bezoeken zijn.

In Sint Agatha wordt op 15 plekken een garage sale gehouden. Dit gebeurt ook in een garage van het klooster. De opbrengst is voor de projecten van de Kruisheren in de Congo. De openingstijd is van 11.00 tot 17.00 uur. Ook het poortgebouw waar u het 1371-kloosterbier kunt proeven en de tentoonstelling ‘650-jaar Kruisheren in Sint Agatha’ is dan te bezoeken. De expositie brengt de geschiedenis van deze unieke plek in beeld, met alle hoogte- en dieptepunten. Portretten, schilderijen, meubilair, liturgisch vaatwerk, cultuurhistorische voorwerpen die uit al die eeuwen bewaard zijn gebleven, vormen de basis van de expositie. Ook de kloosterkerk is te bezoeken. 

Een deel van de tentoonstelling gaat over de bijzondere kloostertuin. Hiervoor zijn historische planten- en kruidenboeken geselecteerd, en bewaard gebleven objecten en foto’s met een relatie tot de tuin. Een bezoek aan de concrete kloostertuin, met monumentale bomen en bijzonder snoeiwerk, sluit hier mooi op aan. 

Rondleiding kloosterkerk
Om 13.00 uur is er een uitleg over de geschiedenis van het klooster in de kloosterkerk. Hierbij is er een uitleg over het Mauritsraam dat vorig jaar in het kader van het 650-jaar jubileum - na bijna 150 jaar in het Rijksmuseum te zijn bewaard - is teruggeplaatst.

Uitvaartensemble Nijmegen
Het uitvaartensemble Nijmegen treedt op als octet en biedt troost bij uitvaarten en herdenkingen. Zij bestaan dit jaar 10 jaar. Als voorproef op hun jubileumconcert op 2 oktober 2022 brengen zij een twintigtal liederen in de kloosterkerk ten gehore. Het repertoire bestaat uit moderne, klassieke, wereldlijke en kerkelijke liederen in elf talen, waaronder ook Nederlands die voornamelijk a capella vierstemming uitgevoerd worden. Ieder lied heeft een eigen ritme, klank en sfeer. Aanvang 15.00 uur in de kloosterkerk.

Adres: Klooster Sint Agatha, Kloosterlaan 24, Sint Agatha.

Check de website voor de laatste informatie: https://www.kloostersintagatha.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant