Op zaterdag 18 juni is er dan het grote Land van Cuijk kaarttoernooi. De rikkers en de jokeraars kunnen dan aan hun trekken komen.
Op zaterdag 18 juni is er dan het grote Land van Cuijk kaarttoernooi. De rikkers en de jokeraars kunnen dan aan hun trekken komen.

“Senioren Cuijk” blijft volop in beweging

Algemeen 411 keer gelezen

CUIJK | Omdat men tegenwoordig mag werken tot 67 jaar, kunnen jongere senioren nagenoeg niet deelnemen aan de activiteiten die vaak overdag plaatsvinden. Senioren Cuijk is zich er van bewust, dat hier verandering in moet komen. Daarom is men bezig met een inventarisatie bij diverse wijkcentra. Men hoopt hierdoor een inzicht te krijgen of er activiteiten plaats zouden kunnen vinden in de avonduren. Ook is het van belang om te kijken welke activiteiten men gaat doen en waar deze dan plaats gaan vinden. 

Zelf denkt men bijvoorbeeld om in het najaar te beginnen met klaverjassen. Tegenwoordig wonen veel senioren in Cuijk, die van boven de rivieren komen. Daar is rikken vrijwel onbekend, maar bridge en klaverjassen des te meer. Maar alles heeft zijn tijd nodig en suggesties zijn natuurlijk altijd welkom. info@seniorencuijk.nl

Dansavonden
In 2019 hebben er drie dansavonden plaatsgevonden in de stijl van de Sixties. Helaas kon door de corona er geen vervolg aan gegeven worden. Nu wordt de draad weer opgepakt. Het is gebleken, dat er duidelijk behoefte is aan dit soort avonden. Je even lekker jong voelen. Immers, de tiener van toen is de senior van vandaag!  Op zaterdag 21 mei vindt al de eerste dansavond plaats. Deze wordt gehouden in de MFA de Valuwe.

De live muziek wordt verzorgd door The Rocking Drifters. Zij spelen geregeld in Hotel Der Brabander in Winterberg en met succes. Iedere keer worden ze weer teruggevraagd om de muziek te verzorgen voor dit soort avonden. De dansavond begint om 20 uur en de kaartjes á 7,50, zijn vanaf 2 mei te koop aan de balie van de MFA, tijdens de openingsuren. Men hoeft geen lid te zijn van Senioren Cuijk om gezellig deze avond bij te wonen. De volgende dansavonden zijn gepland op zaterdag 24 september en zaterdag 26 november.

Dagtochg
Op woensdag 15 juni gaat men weer op reis. Dan staat er een dagtocht op de planning. De senioren gaan dan een dagje polderen in Flevoland. Flevoland, op de bodem van de vroegere Zuiderzee, lijkt op niets dat al bestaat. Flevoland is duidelijk anders. Dat herken je dat meteen als je de provincie binnenrijdt. Natuurlijk gaat men ook nog met de boot het IJselmeer verkennen.

Een mooie rondrit door de polder, een stukje varen en aansluitend een heerlijk diner. Dit alles voor slechts 65 euro. Is men lid van senioren Cuijk of een andere KBO afdeling, dan betaalt men minder, namelijk 55 euro. U kunt verdere informatie inwinnen of zich opgeven bij cvandercruijsen@live.nl

Kaarttoernooi
Op zaterdag 18 juni is er dan het grote Land van Cuijk kaarttoernooi. De rikkers en de jokeraars kunnen dan aan hun trekken komen. Deze middag vindt ook weer plaats in de MFA. In 2019 is men hier mee gestart en het was gelijk een groot succes. Maar ook weer door de coronamaatregelen kon er in de twee afgelopen jaren het toernooi geen doorgang vinden. Het toernooi begint om 13.30 uur en een uur eerder is de zaal open. Het inschrijfgeld bedraagt 3 euro en ook hier kan iedereen meedoen. Men kan zich opgeven bij Sjaak Ebben sjaak.ebben@home.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant