Afbeelding
Foto: Persbureau SK-Media

Katwijk herdenkt II-26 Regiment Infanterie en het Korps Politietroepen

Algemeen 519 keer gelezen

KATWIJK | Ter nagedachtenis aan de gevallenen van II-26 Regiment Infanterie en het Korps Politietroepen die zijn gesneuveld bij de Duitse inval 10 mei 1940, werd zondagmorgen de jaarlijkse dodenherdenking gehouden. Bij het monument aan de Everdineweerd in Katwijk zijn kransen en bloemen gelegd, om deze gevallenen te eren.

De herdenking startte met een dienst in de Heilige Martinuskerk te Katwijk. Vervolgens werd er verzameld bij café Van Kempen, vanwaar alle aanwezigen zich naar het monument bewogen. Daar speelde Harmonie Gaudete in Domino het lied ‘Blijf mij nabij’, gevolgd door een herdenkingswoord en het Dodenappèl. 

Na één minuut stilte werden de bloemen en kransen gelegd, onder meer door waarnemend burgemeester Wim Hillenaar. De bloemlegging werd muzikaal omlijst door de eerder genoemde harmonie Gaudete in Domino. 

Het Katwijkse monument is geadopteerd door basisschool De Zevensprong. Zodoende dat ook de leerlingen onderdeel zijn van de jaarlijkse ceremonie. Diverse gedichten werden voorgedragen door de kinderen van de Cuijkse basisschool. Tevens legden de leerlingen een zestal rozen op de locatie, ter nagedachtenis aan de gesneuvelde militairen.

De herdenkingsceremonie werd afgesloten met het hijsen van de vlag, onder muzikale begeleiding van het Wilhelmus. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant