2F: Volharding wint nipt maar blijft fiere koploper, DAW Schaijk loopt averij op bij CHC

Voetbal 1.643 keer gelezen

Geen echte verrassingen in deze klasse vandaag. DAW Schaijk verloor met 4-0 bij CHC, waar SVSSS het hoofd koel hield thuis tegen Emplina. Trainer Joost Janssen voelde zich een dik oor aangenaaid. Volharding deed wat het moest doen, zij het mager winnen van competitielaatste Venhorst.

Olympia’18 leek vanmiddag een ruime overwinning te gaan behalen in Nistelrode op Prinses Irene. De bezoekers uit Boxmeer namen al vroeg een voorsprong door Juul Schelbergen die voorbereidend werk van Sam Luppes en Siem Loeffen liet renderen. Diezelfde Schelbergen had bijna getekend voor de 0-1 maar zijn schot teisterde de lat. Olympia’18 bleef de clichématige touwtjes strak in handen houden waar Thijmen Philips over schoot. Na rust hervatte zich de ploeg uit Nistelrode zich prima en kantelde de wedstrijd 180 graden. Trainer Erik Meulendijk Prinses Irene: “Het was net het omgekeerde toen wij bij Olympia’18 speelde. Toen stonden we met de rust met 0-2 voor. We hadden te weinig strijd en beleving voor rust dat werd in de tweede helft anders en dat was nodig.” In de 70e minuut was het Guus Reinders die 1-2 maakte met dank aan Damian Martin de doelman van Olympia’18. Drie minuten later was het Jerin van de Rakt die de gelijkmaker produceerde voor Prinses Irene. Het werden nog hectische slotminuten voor de bezoekers uit Boxmeer waar Prinses Irene drukte. In de 88e minuut viel alsnog de winnende. Julian van Roosmalen profiteerde koppend van een slecht verwerkte bal uit een hoekschop: 3-2. Leuk voor de oranjemannen van trainer Erik Meulendijk, maar zeker zo zuur voor trainer Wil Beijer die de zo succesvolle eerste helft zag wegsmelten op De Schellen.

F
Spelmoment ut de wedstrijd Prinses Irene- Olympia’18

Volkel – Helvoirt 1-1
Vorige week was het Volkel dat op de valreep met een punt ging lopen in Venhorst, vandaag waren het de bezoekers uit Helvoirt die dat overkwam. In de 13e minuut nam de thuisclub de leiding door een treffer van Jarni Reijnen die een voorzet van Thijmen de Ruijter binnen werkte: 1-0. Zeker nog twee dikke kansen die onbenut bleven op de Eeuwsels, maar er werd gerust met de 1-0 verkregen voorsprong. Na rust ebde de wedstrijd wat weg, maar ondanks dat liet Volkel het qua afronding afweten. In de slotfase waren het de gasten die met ‘lange halen vroeg thuis’ voetbal de veste van Volkel bestookte. In de 90e minuut viel alsnog de gelijkmaker.

EVVC – Heeswijk 2-2
Het was EVVC dat al snel in de wedstrijd op 1-0 kwam waar na een half uur spelen Max Sluiter gelijkmaakte wat tevens de ruststand was. EVVC maakt het Heeswijk moeilijk wat hierdoor als snel koos voor de lange bal. Na een uur spelen was het EVVC dat op voorsprong kwam, maar een kwartier voor tijd trok Heeswijk de stand weer gelijk door Terry van Steenbergen die vanaf elf meter (gevalletje onderuithalen) mocht scoren. Puntje voor EVVC en puntje voor Heeswijk dat nu wat wegzakt in de periode waar CHC met twaalf uit vier leidt.

CHC – DAW Schaijk 4-0
Het werd in de eerste helft een gelijk opgaande strijd. CHC maakte het verschil met twee individuele acties van klasse speler Hassan. In de tweede helft gaf de eerste twintig minuten een sterker DAW met twee dikke kansen op de 2-1. Jacco van der Heijden en Mark Megens kwamen hier helaas voor DAW niet tot scoren. Hierna namen de bezoekers uit Schaijk meer risico en kwam er ruimte voor CHC en een paar mogelijkheden. Trainer Rob van der Ven: “Wesley Meeuwsen en Younes Hadouir moet je die kansen niet geven. Om die reden liepen ze uit naar een iets wat geflatteerde, maar wel terechte overwinning”, aldus de trainer van DAW Schaijk.

Real Lunet – Vianen Vooruit 1-1
De ploeg uit Vught is bekend dat het aardig kan voetballen. Vooral op het eigen kunstgras kunnen de Lunetters best aardig vooruit. Real Lunet kwam na een kwartier op 1-0 door een gegeven strafschop. Vianen Vooruit ging gedurfder spelen en kreeg kansen. Ook Vianen Vooruit mocht van elf meter aanleggen, maar Rik Willemsen kwam niet tot scoren. Diezelfde Willemsen gaf wél de voorzet waaruit Mark Damen de verdiende gelijkmaker kon scoren na rust. Vianen Vooruit leek nog op voorsprong te komen door een fraaie kopbal van Harm van Sambeek. De scheidsrechter gooide roet in het eten en keurde de treffer af op advies van de Real Lunet grensrechter tot verbijstering van alles wat uit Vianen kwam. Trainer Joost Janssen: “Hij gaf de bal achter en dat was hij niet we hebben het met velen kunnen zien. Die scheidsrechter nam zijn advies over echt schandalig. Ik waarschuw hierbij de komende tegenstanders van Real Lunet. Die vent heeft continu met zijn vlag in de hoogte gestaan echt en pakt hij ons twee punten af.” Klare taal van trainer Joost Janssen die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.

Volharding - Venhorst 2-1
Koploper Volharding had vanmiddag het geluk van een aanstaande kampioen. In een bijzonder moeizame wedstrijd werd hekkensluiter Venhorst pas in de blessuretijd met 2-1 verslagen. Goudhaantje was invaller Stan Jakobs. De 20-jarige eerstejaars senior uit Sambeek beleefde zijn finest hour als voetballer tot dusverre. Behalve de winnende treffer tegen Venhorst tijdens zijn derde invalbeurt überhaupt bij het vlaggenschip van Volharding, scoorde de behendige aanvaller eerder op de dag ook al drie keer bij de reserves van Volharding in de met 4-1 gewonnen wedstrijd bij Wittenhorst 2. Voor Venhorst waren de druiven begrijpelijkerwijze zuur. De ploeg van trainer Michael van Doren had zeker een punt verdiend in Vierlingsbeek, maar het mocht voor hen in extremis niet zo zijn. Het was Brent Achten in een wedstrijd waar geen kaarten vielen die kort voor rust opende voor Volharding. In de 81 minuut was het Jaap Kanters die met zijn doelpunt het imperium van Volharding ineen zag zakken, met zijn treffer naar 1-1. Het geluk was bij de kampioenskandidaat met het invallen van Stan Jakops die alsnog voor het zoet van de overwinning zorg droeg. Het zuur was begrijpelijk voor de bezoekers uit Venhorst.

CHC-DAW Schaijk4-0
EVVC-Heeswijk2-2
Volkel-Helvoirt1-1
Real Lunet-Vianen Vooruit1-1
Prinses Irene-Olympia183-2
Volharding-Venhorst2-1
SVSSS-Emplina1-0