Astrantia was thuis met miniem verschil te sterk voor VCA.
Astrantia was thuis met miniem verschil te sterk voor VCA. Foto: Marieke Lemmen

5E: HBV ‘ouderwets’ op dreef, winst Astrantia en Keldonk, verlies FC Uden

Voetbal 1.733 keer gelezen

HBV heeft zondag eindelijk weer eens een ‘ouderwetse’ overwinning geboekt. DWSH’18 werd over de knie gelegd in Beers. MVC blijft op twee punten van de Beerse koploper dankzij winst in Odiliapeel. FC Uden verloor verrassend van Elsendorp, Astrantia zegevierde thuis tegen VCA. Keldonk blijft prima meedoen in de periode door een derbyzege op Boerdonk.

HBV schoot thuis tegen DWSH’18 weer eens lekker uit haar slof door op het eigen Calbroek DWSH’18 met 5-0 te verslaan. Kevin Hendriks (2x), Mart Nuijen, Moos Hendrix en Jeroen Bardoel zorgden ervoor dat het kwaliteitsverschil tussen beide teams ook in de score tot uitdrukking kwam.
MVC bleef op twee punten van HBV door bij Odiliapeel met 0-3 te winnen. “We hebben een paar kansen gehad en goed gespeeld. Na rust raakten we zelfs de paal. Maar eerlijk, we waren de mindere ploeg en hebben geen kans op winst gehad”, erkende Danny Claassen van Odiliapeel.

Astrantia derde, FC Uden verliest
Astrantia wipte over FC Uden en DWSH’18 heen naar plek drie door thuis met 1-0 te winnen van VCA. Juul Hermsen kroonde zich tot matchwinner, mede omdat Jan Janssen namens Astrantia een penalty miste. “VCA speelde een prima wedstrijd tegen ons. We hebben best wel wat kansen weggegeven, maar in de slotfase hadden we uit moeten lopen”, vond Patrick Pothuizen van Astrantia, die tot zijn grote genoegen zal hebben gezien dat FC Uden verrassend verloor van Elsendorp. De enige goal op De Vlasakker viel kort na rust: 0-1.

Derbywinst voor Keldonk
RKVV Keldonk-Boerdonk is meer dan een wedstrijd alleen. Het is het duel waar doorgaans in beide kampen naar uitgekeken wordt, zeker in de seizoenen dat er voor beide ploegen weinig op het spel staat. Keldonk liep uiteindelijk als winnaar van het veld: 3-2. Daan Dortmans was tweemaal trefzeker voor de gasten, die door een keepersfout eigenlijk achter de feiten aanliepen.