<p>Bevrijdingsconcert in Mill gespeeld op 5 mei door muzikanten van drie verenigingen. (foto Willem Cranen)</p>

Bevrijdingsconcert in Mill gespeeld op 5 mei door muzikanten van drie verenigingen. (foto Willem Cranen)

Muziekverenigingen Land van Cuijk nemen het initiatief

  •   keer gelezen

LAND VAN CUIJK | In de aanloop van de gemeentelijke herindeling hebben de voormalige vijf gemeenten aangegeven samenwerkingsinitiatieven van burgers sterk toe te juichen. De gezamenlijke 23 HAFA-muziekverenigingen in het Land van Cuijk (totaal ruim 1200 leden) zijn hierop ingehaakt en hebben de ‘koppen bij elkaar gestoken’.

‘Land van Cuijk maken we samen tot een mooie nieuwe gemeente’, was de gedachte van de voormalige vijf gemeenten, in de aanloop naar de herindeling. Maar ook de 23 muziekverenigingen in het Land van Cuijk konden zich vinden in dit gedachtegoed. Ze kwamen samen om zo de grote diversiteit aan subsidieregelingen voor deze sector tot één samenhangend geheel te maken. Twee jaar lang is hier aan gewerkt en het eindproduct is onlangs aangeboden aan het Bestuur van de nieuwe gemeente Land van Cuijk.

Muziek voor jong en oud
Uitgangspunten in het voorstel zijn: het belang van muziek voor jong en oud. Als tweede punt de speciale positie van de 23 HAFA verenigingen in de maatschappelijke context en tenslotte een praktische vereenvoudiging van alle bestaande regelingen.

Eerste succes
Het voorstel kent bij de 23 muziekverenigingen niet alleen een maximaal draagvlak maar is ook het eerste succes van een brede samenwerking binnen de nieuwe gemeente. Een richting waartoe iedereen is uitgedaagd.

Meer berichten