Veel sportievelingen kwamen naar 't Zusje om gooi te doen naar de prijzen, maar vooral om geld op te halen voor het KWF. (Foto: SK-Media)
Veel sportievelingen kwamen naar 't Zusje om gooi te doen naar de prijzen, maar vooral om geld op te halen voor het KWF. (Foto: SK-Media)

Feestelijke spinningactie Alpe d’HuZes levert ruim 900 euro op voor KWF

  •   keer gelezen

CUIJK | Het terras van ’t Zusje in Cuijk met spinningfiets en verkoopkraam zorgden voor ruim 900 euro opbrengst voor KWF. 

“Voor 3,50 euro sponsoring, maakte de fietser kans op mooie prijzen”, zegt José Jochems. De snelste fietser was Jarfon Muyris, vervolgens Erik Verboven en Tim Luijpen. De prijzen, een bon van 100 euro van Wim Lemmens Tweewielers, bon 100 euro van Marc sport en een levensmiddelen pakket van Jumbo, zijn gesponsord.

Fietsen voor goede doel
“Ik heb er zo’n zin in de Alpe d’HuZes”, zegt José Jochems. Op de valreep zijn gelukkig publieksacties mogelijk zodat ze nog sponsorgeld in kunnen zamelen. “Alle inkomsten gaan naar KWF Kankerbestrijding. Geld voor onderzoek blijft hard nodig”, zegt Twan Jochems. Ook hij ziet er topfit uit.

In 2019 kreeg hij de diagnose chronische lymfatische leukemie. „Ik ben blij dat ik die berg op kan fietsen en geld op kan halen voor KWF. Onderzoek naar kanker is hard nodig”, zegt Twan Jochems. Geurt Luijpen en Anthony Verwijst sloten zich bij hun team aan.

BIG Challenge
Via Pieter Egelmeers Sint Hubert, kwam team Jochems in contact met BIG Challenge, farmers against cancer. “We zijn indirect ook werkzaam in de agrarische sector met Jochems Machinery. En ook wij eten drie keer per dag, dus op die manier is iedereen betrokken bij de agri & food sector”, lacht Twan. Pieter gaat de berg fietsend beklimmen en organiseert mede het oppeppunt. “BIG Challenge heeft een groot team vrijwilligers die deelnemers ontzorgen. Accomodaties, PR, sponsoracties; er zijn veel draaiboeken en het werkt super. Op de teller staat nu al bijna 1,4 miljoen euro. Dinsdag in de koersweek maken we de tussenstand bekend. Voor die tijd zijn er in het hele land nog diverse acties”, zegt Pieter.

Donderdag 2 juni is de Alpe d’HuZes. Volg de belevenissen via www.bigchallenge.eu of sociale media.

Meer berichten