Workshop Moestuinieren bij de Boergondische Tuijn

  •   keer gelezen

SINT ANTHONIS | Veel mensen zijn door o.a. de klimaatsveranderingen zich bewuster geworden van wat men eet en waar het vandaan komt. Men is over het algemeen meer seizoensgebonden streekproducten gaan eten. Daarnaast zijn steeds meer mensen geïnteresseerd geraakt om groenten, fruit, kruiden zelf te gaan kweken in de tuin of in potten. Om zo te genieten van de verse smaken die dat opleveren en dat men weet wat men eet. Op zaterdag 14 mei vindt er een workshop moestuinieren plaats over het opzetten, bewerken, oogsten van producten uit de moestuin.

De Boergondische Tuijn werkt met de Zaaikalender van Maria Thun. Aan de hand van de stand van de zon, maan en planeten wordt er gezaaid, bewerkt en geoogst. 

De cursisten krijgen o.a. uitgebreide informatie over deze zaaikalender, wisselteelt, gewasinformatie, tuingereedschap, bemesten en het starten van een moestuin of volkstuin. Tussendoor krijgen ze een uitgebreide Dwars dur d’n Hof-lunch bereidt met zoveel mogelijk verse biologische producten uit eigen Moe’stuijn. 

Tijdens de workshop krijgen de cursisten de kans om diverse planten te kunnen aanschaffen. Voor de workshop inclusief uitgebreide biologische Dwars dur d’n Hoflunch is de prijs E 35,- p.p.

Voor meer informatie info@deboergondischetuijn.nl of 06-14330453

Meer berichten