<p>Gerry is vastberaden: "Ik ga die top bereiken!"</p>

Gerry is vastberaden: "Ik ga die top bereiken!"

(Foto:)

Gerry doet mee aan Alpe d’HuZes: ‘Ik laat kanker mijn leven niet beheersen’

  •   keer gelezen

BEERS | Kanker: het is één van de meest verschrikkelijke ziektes van deze tijd. En helaas is Gerry Minten - De Wit uit Beers ervaringsdeskundige. “Ik heb al zo veel mensen verloren aan kanker. We hopen allemaal dat het jouw deur voorbij gaat maar niets is minder waar. Één op de drie…. Tikkie, tikkie TIK…Jij bent!” In 2018 werd ze zelf gediagnostiseerd met een agressieve vorm van baarmoederholtekanker. Operaties en chemokuren volgden, waarna Gerry weer flink aansterkte. Genoeg om een uitdaging van hoog niveau aan te gaan: Alpe d’HuZes. 

Een lange lijst met namen ligt op tafel. Vrienden, familieleden, Gerry’s echtgenoot, de lijst is op een onaangename manier indrukwekkend. ‘Ik loop mee voor:’ prijkt er aan de bovenzijde van het papier. Gerry: “Van al deze mensen heb ik een overlijdensbericht gekregen. En deze lijst is bijgewerkt tot en met maart dit jaar. Inmiddels zijn er nog enkele bijgekomen.” 

‘Sterkte voor hen die er nu nog mee te maken hebben,’ is er met hand op het stuk papier bijgeschreven. Hiertoe behoort ook de Beerse zelf, al is hier soms niet veel van te merken. Gerry is sterk en vastberaden: “Ik ga die berg op en ik kom hoe dan ook aan de top!”

Ondanks dat haar voeten niet helemaal meewerken, is Gerry volop aan het trainen voor de 14 kilometer lange bergtocht. Soms loopt ze alleen, soms met vrienden, maar altijd vol doorzettingsvermogen. De 1061 hoogtemeters zullen bedwongen worden. “Als je iets wil, dan moet je het zelf doen. Niemand gaat mij die berg op dragen. Dat kan alleen ik doen,” zegt de Beerse vastberaden. “Maar op de momenten dat het me even tegenzit zijn er gelukkig genoeg ‘Hermannetjes’. Zo noemen ze het publiek, naar de inmiddels overleden oprichter van het evenement. Dankzij hen kom ik sowieso boven!”

Lieve vrienden
Gerry heeft onwijs veel gehad aan haar familie, vrienden en de mensen om haar heen. “Ik ben hen allemaal zo dankbaar!” Lovend prijst ze haar vriendengroep, die ooit ontstond uit haar man en wat collega’s. “Die groep is écht uniek! Ik heb zo veel steun van hen gekregen. Het is fijn dat ik met hen ontzettend kan lachen, maar juist ook verdriet kan delen”. Ook Mieke Willems uit Sambeek verdient een eervolle vermelding. Als Gerry’s lieve vriendin trekt ook Mieke de schoenen aan om haar gedurende de Alpe-tocht bij te staan. “Kan ik niet mee als verzorgster,” vroeg ze Gerry destijds, die glunderend antwoordde: “Tuurlijk kan dat. Gezellig!”

Een speciaal plekje bij Gerry krijgt ook Gerrie, een naamgenoot met wie de Beerse in het ziekenhuis de kamer deelde. “Vlak voor een chemokuur moet je een altijd pilletje innemen. Door de stress had ik per ongeluk dat pilletje aan mijn hond Noah gegeven, en zelf de jeukmedicatie van de hond ingenomen. “Kun je al blaffen” was Gerries gekscherende reactie. Wat hebben we die dag gelachen! Gerrie stond er precies zo in zoals ik: positief blijven en kijken naar wat nog wel kan. We hadden dan wel kanker, maar we bleven gewoon Gerry.” Helaas heeft Gerry’s lollige naamgenote nu een plekje op de papieren lijst…


Gerry’s hele verhaal lezen of doneren? Klik hier of scan de QR-Code. 

Op naar de top
“En voor al die mensen ga ik dus lopen en geld inzamelen. Ik doe mee met de BIG Challenge groep, Farmers Against Cancer, en al het geld dat ik ophaal gaat naar het KWF,” stelt Gerry vastberaden. “Maar ik ga ook lopen met enorm veel respect voor alle vrijwilligers die zich dit evenement inzetten. Daarnaast ben ik enorm dankbaar voor alle mensen die dit vóór mij deden, waardoor ik na vier jaar de berg op kan zodat iedereen die nu ziek is ook meer kans krijgen. Het gaat niet om mij, het gaat om het KWF.”

“En ik ga genieten!” vervolgt Gerry vastberaden. “Ik ga genieten van de kracht van saamhorigheid. Dichter bij elkaar kom je nooit. Ik weet nu al zeker dat dit niet mijn laatste keer zal zijn. Ik laat kanker mijn leven niet beheersen!

Doneer ook!
De lange namenlijst ligt nog op tafel. Onderaan lezen dikke rode letters de woorden: ‘Stop deze lijst!’ Ruim honderd mensen hebben Gerry gesteund in haar doel om de lijst op deze lengte te houden. Het opgehaalde bedrag schurkt tegen de €4000 aan. Maar meer is altijd beter. Help jij ook mee?

Meer berichten