Solisten van Vrienden van Oelbroeck Live zongen, heel toepasselijk, 'With A Little Help from My Friends'.
Solisten van Vrienden van Oelbroeck Live zongen, heel toepasselijk, 'With A Little Help from My Friends'. (Foto: )

Oelbroeck blikt terug en vooruit

  •   keer gelezen

SINT ANTHONIS | Het was een lange en moeizame weg, maar uiteindelijk is het gelukt: Oelbroeck in St. Anthonis is grondig verbouwd. Het vroegere MFC (multifunctioneel centrum) heet nu kortweg Oelbroeck, maar is nog steeds multifunctioneel. 

Bij binnenkomst via de hoofdingang stuit je direct op de balie, die wordt bemenst door vrijwilligers. Zij bieden een helpende hand bij onduidelijkheden. Direct achter de balie valt het oog op een totaal vernieuwde bibliotheek: centraal gelegen, open en een gezellige sfeer. Wie bij de balie naar links kijkt, ziet de vernieuwde Theaterzaal. Voorzien van een grote bar, professioneel licht en geluid en zeker niet onbelangrijk: een groot en sfeervol podium. Wie via de bieb naar achter loopt, passeert de nieuwe ruimte voor de hobbyclub, om zo uit te komen in een gezellige bar. Via de bar loop je naar de opgepimpte sporthal en de ontmoetingsruimte van Activia. De patio links biedt ruimte voor een praatje in de buitenlucht en exposities. Wie doorloopt, kan óf de basisschool óf diverse vergaderzalen en ontmoetingsruimtes bereiken. Ook is er een flinke ruimte gereserveerd voor de Huuskamer, de dagbesteding voor ouderen. 

Feestweekenden
Oelbroeck is dus multifunctioneel en toekomstbestendig geworden. Dit is gevierd in een twee feestweekenden, die bomvol activiteiten zaten en drukbezocht werden. Een keur aan vrijwilligers, plaatselijke artiesten, plaatselijke verenigingen, muziekverenigingen, enz. verleenden hun medewerking en maakten van deze weekenden een groot succes.
Vooruitkijkend gloort er een goede toekomst voor Oelbroeck. Het gebouw is helemaal bij de tijd, open en sfeervol, diverse vrijwilligers staan klaar om dit zo te houden of om een handje te helpen en de beheerder, het bestuur en activiteitencommissie staan in de startblokken om het vernieuwde concept verder uit te bouwen.

Het thema van Oelbroeck is “ontmoet en beleef” en is nog plek voor nieuwe gebruikers. Kijk op www.oelbroeck.nl naar de ruimtes, de agenda, enz. of stuur een mailtje naar info@oelbroeck.nl. Rest ons nog om het openingscomité en alle mensen die bijgedragen hebben aan de openingsweekenden enorm te bedanken.

Meer berichten