Foto: Sushilla Kouwen

Guido Weijers treedt op in Myllesweerd

  •   keer gelezen

“Het is fijn om mensen gelukkiger te maken!” aldus cabaretier Guido Weijers. Op vrijdag 20 mei staat hij voor het eerst op de planken van CC Myllesweerd met een theatercollege over geluk. In de vooraankondiging staat uitdrukkelijk ‘geen cabaret’. Iets anders dan cabaret? Wat kunnen mensen verwachten?

Cabaret is humor met een beetje inhoud, dit college is inhoud met een beetje humor. Ik blijf natuurlijk wel Guido, dus er valt zeker wel genoeg te lachen. Zoals Freek Vonk praat over dieren met zijn typerende enthousiasme, zo spreek ik over de wetenschappelijke kant van geluk met mijn humor.

Waarom dit onderwerp?
Ik merkte zes jaar geleden dat mensen steeds meer zoeken naar geluk. Ik zag een trend van wildgroei aan personal coaches en life coaches etc. Maar antwoord op de vraag ‘Wat is geluk en hoe kunnen we het beïnvloeden?’ gaf eigenlijk niemand. Ik dacht, laat ik me daarin eens verdiepen. En heel eerlijk. Het onderwerp geluk is de afgelopen jaren alleen maar urgenter geworden.

Dit zijn de laatste weken van je tour. Je hebt dit college al veel gespeeld hè?
Ja klopt. Het begon als een experiment op universiteiten, maar uiteindelijk is dit m’n langst lopende voorstelling ooit. Ik heb dit gespeeld in bijna elke theaterzaal van Nederland, maar ook voor bankiers, makelaars, leraren, mensen uit de zorg, scholieren, studenten, ondernemers, CEO’s en het MKB. Want wie wil er nu niet gelukkiger worden?

En nu voor het eerst in Mill?
Ja heel leuk om weer eens een nieuw theater te ontdekken! Ik ben natuurlijk opgegroeid in Boxmeer en ik had op de middelbare school veel klasgenoten uit Mill en omgeving. Dus het voelt toch als een thuiswedstrijd. Wellicht kom ik die avond nog oude bekenden tegen!

Ga je Mill gelukkiger maken?
Haha, zou letterlijk zelfs! Tijdens de tour meten we elke avond hoe gelukkig het publiek binnenkomt en weer weggaat. Het publiek gaat gemiddeld echt aantoonbaar gelukkiger naar huis. Dat en de vele hartverwarmende reacties zijn voor mij een prachtige bevestiging dat deze avond zowel grappig als waardevol is. Gelukkig maar.

Voor de Masterclass Geluk van Guido Weijers op vrijdag 20 mei te Myllesweerd zijn nog kaarten beschikbaar. Kijk voor meer info op www.guidoweijers.nl/speellijst

Meer berichten