Songfestival sing-a-long met Angels Rule

  •   keer gelezen

BOXMEER | Door sommigen verguisd, voor anderen hét evenement van het jaar: het Eurovisie Songfestival is hoe dan ook een festijn dat altijd ‘hot’ is. De laatste jaren doet ook Nederland het weer uitstekend met de overwinning van Duncan Laurence in 2019 nog vers in ons geheugen. Je mag ervan vinden wat je wilt, feit is wel dat het Songfestival sinds de eerste editie in 1956 grote hits en artiesten heeft voortgebracht. Er is sinds ‘Kleine kokette Katinka’, de Nederlandse inzending van 1962, heel wat veranderd en het jaarlijkse liedjesfestijn trekt nu gemiddeld zo’n 180 miljoen kijkers in 36 landen. De groep Angels Rule vond het daarom tijd voor een concert met de allergrootste songfestival hits allertijden. Begeleid door een 4-koppige band zullen ze ruim 40 songs ten gehore brengen, waarbij het publiek naar hartenlust kan meezingen middels teksten die op een scherm worden geprojecteerd. Dat alles op 27 mei in de grote zaal van Riche in Boxmeer.

‘Het wordt echt een feest!’ aldus zangeres Anneke Miggiels. ‘We hadden wel twee avonden kunnen vullen, zóveel bekende songs heeft het Songfestival opgeleverd. Maar we denken dat we nu een geweldige selectie hebben gemaakt van oude en nieuwe hits. Er zit echt voor ieder wat wils in het programma.’

Dat blijkt ook wel uit de setlijst die gaat van ‘De mallemolen’ en ‘Ik zie een ster’ via ‘Making your mind up’ en ‘Hallelujah’ naar recentere hits zoals ‘Euphoria’ en zelfs ‘Zitti e buoni’, de Italiaanse winnaar van vorig jaar.

‘Het is echt heel gaaf dat we begeleid worden door een live band,’ aldus toetsenist Robert Lemmens. ‘Het was veel werk om alles in te studeren, maar dan heb je ook wat! Voor Angels Rule is het mooi om ons eens op een hele andere manier te presenteren. Meestal zijn het vooral luisterliedjes, nu mag het dak eraf.’

Songfestival Sing-a-long, 27 mei grote zaal Riche Boxmeer. Aanvang 20.30u. Tickets à €12,50 via www.riche.nl  Let op: dit is een sta-concert, er zijn alleen enkele barkrukken beschikbaar. 

Meer berichten