Foto: OnStage

Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage daverend succes!

  •   keer gelezen

CUIJK | Ruim 800 vmbo leerlingen van Metameer, het Merletcollege,Elzendaalcollege en Visio Grave gingen op 12 mei in het Inspyrium in Cuijk in gesprek met zo’n 350beroepsbeoefenaars uit alle sectoren. Van makelaar tot tandartsassistent, van pluimveehouder tot metaalbewerker. Alle denkbare beroepen waren vertegenwoordigd.

Waarnemend burgemeester Wim Hillenaar van de gemeente Land van Cuijk opende deze 4 editie, met eindelijk weer een fysiek Beroepenfeest.

De leerlingen werden met luid applaus van alle aanwezigen onthaald op de rode loper om vervolgens op zoek te gaan naar hun droomberoep.


Ook waarnemend burgemeester Wim Hillenaar was aanwezig bij het groots opgezette beroepenfeest. (Foto: OnStage)

Nieuwsgierig
“Prachtig om te zien dat de bedrijven net zo enthousiast zijn als de leerlingen”, blikt een minstens zo enthousiaste projectleider Sandra Reuvers terug. “En de leerlingen deden het geweldig. Zij hebben samen met hun docenten en de leerlingtrainers hard gewerkt aan een goede voorbereiding en ze waren nieuwsgierig naar al die mensen uit het bedrijfsleven die speciaal voor hen gekomen zijn”.

Op 24 en 31 mei zijn de Doe Dagen van On Stage, dan brengen de leerlingen een bezoek aan de beroepsbeoefenaren met wie ze een match hebben gemaakt. Zo krijgen ze een reëel beeld van wat het beroep echt inhoudt. Dit persoonlijkecontact tussen de professionals en leerlingen is een van de succesfactoren van het project.

Meer berichten