Constantia pakte drie belangrijke punten tegen SV Milsbeek.
Constantia pakte drie belangrijke punten tegen SV Milsbeek. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

4G: Constantia kan titel haast ruiken na winst in Milsbeek, De Zwaluw wint eindelijk eens

Voetbal 1.053 keer gelezen

Constantia heeft donderdag een flinke stap richting het kampioenschap in de vierde klasse G gezet. De Wanroijnaren wonnen na een spannende slotfase van nummer drie SV Milsbeek (3-4) en zagen Achates thuis verliezen van DSV: 1-2. Hekkensluiter Toxandria kreeg een pak slaag bij SV Oostrum en ziet degradatie dichterbij komen, want De Zwaluw won overtuigend van Merselo.

In een interview met Kliksport zei SV Milsbeek-trainer John Neijenhuis dat alles wat zijn ploeg zou meepikken tegen Constantia ‘als bonus gezien werd’. De koploper zal ongetwijfeld zware tegenstand hebben verwacht, maar al na een half uur stond het 0-3 voor de ploeg van trainer Gert Jan Reijnen door doelpunten van Milano van der Cruijsen, Joeri van de Weijer en Dennis Willems. Daniel Janssen maakte 1-3, maar Constantia vergrootte de marge weer tot drie via Van der Cruijsen voordat Pepe ten Hoeve en Janssen voor een spannende slotfase zorgden. Verder dan 3-4 liet de gastclub het echter niet komen. “Ik heb peentjes zitten zweten, maar ik ben superblij”, aldus Reijnen.

Achates verliest
Uiteindelijk bleek de zege goud waard, want Achates verloor thuis met 1-2 van DSV. De Ottersummers staan nu vijf punten achter Constantia en hebben ook nog een wedstrijd meer gespeeld. DSV was de gehele avond de betere op De Niersvallei en nam direct na de thee een 0-2 voorsprong door binnen drie minuten tweemaal te scoren. Bas Thijssen bracht snel de spanning terug en Yannick Schouten zag een bal van de lijn gehaald worden. Daarna bleef DSV gemakkelijk overeind.

De Zwaluw zet Toxandria op afstand
De Zwaluw zette Toxandria op zes punten onderin dankzij een 4-1 overwinning op Merselo. Tom Willems (2), Sal Langerak en Jeroen Thoonen zorgden voor de drie punten. “Eindelijk hebben we onszelf eens beloond voor het goede spel dat we de laatste weken hebben laten zien”, zei Michel van de Venn van De Zwaluw. “Nu moeten we proberen deze flow vast te houden voor de hopelijke nacompetitie.”
Toxandria kreeg een pak slaag van SV Oostrum. De Limburgers versloegen ‘Tox’ met 6-0. In de tweede helft kreeg Tjerk Brienen van Toxandria ook nog eens een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

Heijen verslaat buurman
Heijen kroop weer wat richting de middenmoot dankzij een 3-2 overwinning op Montagnards. Ramon van der Ven maakte al snel 1-0. Montagnards kwam sterk terug en nam de leiding door goals van Dick Kleeven en Tim van de Ven, maar in de laatste tien minuten beslisten Bas Janssen en Jarne Gijsberts het treffen alsnog in Heijens voordeel.

 Uitslagen donderdag 12 mei:
SV Milsbeek-Constantia 3-4
Achates-DSV 1-2
EWC ‘46-Stormvogels ‘28 1-4
Heijen-Montagnards 2-3
SV Oostrum-Toxandria 6-0
De Zwaluw-SV Merselo 4-1

Stand vierde klasse G:
1. Constantia 20-45 (P)
2. Achates 21-40
3. SV Milsbeek 20-33
4. SV Oostrum 21-32
5. Stormvogels’28 20-31
6. VIOS’38 20-29
7. Montagnards 20-29
8. DSV 20-28
9. Heijen 20-27
10. Merselo 20-26
11. EWC’46 20-25
-----------------------------
12. De Zwaluw 21-13
================
13. Toxandria 21-7

Programma zondag 15 mei:
Merselo-Achates
DSV-De Zwaluw
Montagnards-Constantia
Stormvogels’28-SV Oostrum
Heijen-SV Milsbeek
EWC’46-VIOS’38

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant