Afbeelding

Challenge Run: 'Kom op papa, je kunt 't'

Sport 18 keer gelezen
CUIJK - De tweede editie van de Vivelli Challenge Run in Cuijk beleeft op zaterdag 9 mei een primeur met de Kids Run. Ouders krijgen de kans om samen met hun kinderen (6 tot 12 jaar) het parcours nabij de Heeswijkse Plas en Lavendelkade te volbrengen. "Het past in het algemene beeld om kinderen meer te laten bewegen, maar het is ook erg goed voor de relatie tussen ouder en kind", weet organisator Niels van der Heijden van Vivelli.

Door Martijn Schwillens

[image=303213]

"De Kids Run is bij de Colour Run, die we in Wijchen organiseerden, erg goed aangeslagen", vervolgt Niels. "Het stimuleert om kinderen te laten bewegen, maar er ontstaan ook hele leuke situaties. Zo ging een dochtertje op het parcours in Wijchen heel snel onder een gespannen net door en bleef haar vader achter. Toen stond ze ernaast te roepen: 'Kom op papa, je kunt 't.' Dat zijn leuke dingen. Volwassenen lopen bij de Kids Run (afstand 3 kilometer) met hun kind mee, gaan samen over de hooibalen en onder het net door. De eerste anderhalve kilometer is het parcours hetzelfde als voor de volwassenen (afstanden 6 en 12 kilometer) en de laatste 1,5 kilometer zijn helemaal ingericht met obstakels voor kinderen."
Niels geeft aan dat er ook speciale arrangementen komen voor jeugdteams. "Op 9 mei zit het voetbalseizoen er voor de jeugd op en dit is een leuk alternatief voor een toernooi of een teamuitje."

Samenwerking
Niels roemt de 'fijne samenwerking' met de gemeente Cuijk. "Zo maken zij het mogelijk dat we een 'mud area' kunnen creëren op het parcours. Door de modder en dan heuveltje op, heuveltje af. En ter hoogte van de wooneilanden komt er ook een 'mud area' voor de kinderen."
Het parcours is hetzelfde als vorig jaar, maar er zijn wel een aantal nieuwe hindernissen opgenomen. "Zoals touwklimmen en het water oversteken bij de Lavendelkade. In totaal gaat het om vijf à zes nieuwe, grote obstakels." Ook wordt er samengewerkt met de Reddingsbrigade, wijkcentrum De Nielt, EHBO, Bandenservice Cuijk en Jumbo. "De Nielt zorgt ervoor dat het ook na afloop nog gezellig blijft op de Lavendelkade."

Voor iedereen
"De Vivelli Challenge Run is door iedereen met een basisconditie te doen", benadrukt Niels. "Het gaat niet om snelheid maar om jezelf uit te dagen. Soms moet je elkaar ook helpen om een challenge te overwinnen. En lukt het niet, dan loop je er omheen. En het is ook een ideale testcase voor wie wil testen of bijvoorbeeld de Strong Viking Run in Wijchen iets voor hem of haar is."
Aan populariteit geen gebrek, weet Niels. "Het aantal inschrijvingen is op dit moment al vier keer zo hoog dan op hetzelfde moment vorig jaar. We hopen op tussen de 300 en 400 deelnemers."
Elke woensdag tot aan 9 mei maakt Vivelli op de eigen Facebookpagina (https://nl-nl.facebook.com/vivelli) een nieuw obstakel bekend. Meer informatie en inschrijving via http://www.vivelli.nl.

[image=303215]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant