Loes Wijnhoven in actie en wordt verwelkomd als nieuwe dirigent van het Weijerkoor. 
Foto: Frans van der Heijden
Loes Wijnhoven in actie en wordt verwelkomd als nieuwe dirigent van het Weijerkoor. Foto: Frans van der Heijden (Foto: )

Loes Wijnhoven nieuwe dirigent Weijerkoor Boxmeer

  •   keer gelezen

BOXMEER | Na een Covid-stop van twee jaar is het Weijerkoor in februari weer opgestart. Hoe heerlijk zingen is, werd iedereen meteen weer duidelijk! Na een proefperiode van drie maanden is Loes Wijnhoven met ingang van 1 mei  aangesteld als dirigent. Loes studeerde cum Laude af aan de opleiding Docent Muziek aan het conservatorium in Maastricht. Ze is zangeres en songwriter in de band Clean Pete waarmee ze veel optreedt en ook meerdere malen in De Wereld Draait Door te gast was. In 2021 verscheen haar debuutroman De Hotelgids. Onlangs werd bekend dat dit boek verfilmd wordt.

In de afgelopen drie maanden hebben zowel de koorleden als de dirigent kunnen wennen aan elkaar. Vooral het enthousiasme, de positieve inzet en de veelzijdigheid van Loes was voor iedereen heel welkom. Een jonge dirigent nodigt uit, daagt uit en brengt mensen verder in hun muzikale ontwikkeling. Naast het klassieke repertoire komen ook andere muziekstijlen aan bod. Iedereen gaat na een repetitie blij naar huis.

De repetities van het Weijerkoor vinden plaats op dinsdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur in de Elsenhof in Sambeek, Torenstraat 52. Nieuwe zangers zijn van harte welkom. Kom eens een avond sfeer proeven en kijken of het bevalt. Enige zangervaring is gewenst.

U kunt zich per e-mail aanmelden bij: secretariaat@weijerkoor.nl.

Meer berichten