Alpe d’HuZes wakkert ondernemingszin aan bij Basisschool De Bonckert in Boxmeer

  •   keer gelezen

BOXMEER | De kinderen van groep 6-7 van basisschool De Bonckert in Boxmeer organiseren vrijdag een gezellige markt. De opbrengst van deze markt, die in de klas bekend staat als ‘Project Sietse’, gaat volledig naar het KWF. De markt word georganiseerd om klasgenoot Sietse een duwtje in de rug te geven. Sietse gaat namelijk dit jaar, samen met zijn vader, al fietsend meedoen aan de 15editie van Alpe d’Huzes in het team ‘Forever Jongh’. Sietse en zijn vader streven er na om gezamenlijk zes maal de alpenreus te beklimmen en zo de naam Alpe d’Huzes eer aan te doen.

Niet alleen hopen de leerlingen dat de markt een mooi bedrag oplevert voor KWF, ook leren zij hoe het is om ondernemer te zijn. De kinderen hebben allerlei spullen gemaakt die te koop aangeboden worden. Ook zullen er drankjes en zelfgebakken koekjes te koop zijn. De markt biedt tevens een mooie gelegenheid om de school van dichtbij te bekijken en te zien hoe leerlingen leren door ervaringen op te doen.


In de zomer van 2021 heeft Sietse een stukje van de berg verkend. 

Op vrijdag 20 mei zal groep 6-7 van Basisschool De Bonckert een markt organiseren vanaf 13:00 – 14.30 uur.  Voor meer informatie over de Alpe d’HuZes acties kunt u mailen naar foreverjongh@yahoo.com

Meer berichten