Wethouder Willy Hendriks - Van Haren was bij de start aanwezig om de kinderen succes te wensen.
Wethouder Willy Hendriks - Van Haren was bij de start aanwezig om de kinderen succes te wensen. (Foto: Persbureau SK-Media)

Goed om je heen kijken, hand uitsteken; Basisschoolkinderen in de regio Boxmeer en Sint Anthonis deden mee met het verkeersexamen

  •   keer gelezen

BOXMEER | Basisschoolkinderen van groep 7 en 8 in de regio Boxmeer en Sint Anthonis zaten woensdag massaal op de fiets in een poging te slagen voor het landelijke verkeersexamen. Gehuld in oranje hesjes moesten de leerlingen laten zien dat ze zich veilig door het verkeer konden bewegen. Bij basisschool De Peppels & De Canadas in Boxmeer kijken ze positief terug op het affietsen.

“Vorig jaar hadden ze meer pech. Toen zaten er allemaal verzopen katjes in de klas. Wat een buien kregen de kinderen toen over zich heen,” vertelt Robert Kuijs, meester van groep 7 van de Boxmeerse basisschool. “Gelukkig was het dit jaar beter. Het weer was echt prachtig.” 

De klas van Robert stond vroeg ingeroosterd woensdagmorgen, waardoor ze alweer terug waren in het lokaal nog voor de temperaturen de hoogte inschoten. Robert: “Het loopt mooi in één stroom door. Echt fantastisch. Bij aankomst werden de fietsen gecontroleerd, daarna ging het hesje om en gaan. En bij terugkomst een appeltje voor de dorst.”

De meester van groep 7 is bijzonder te spreken over de organisatie en de manier waarop het verkeersexamen op touw is gezet. Ten opzichte van voorgaande jaren was dit maal de opzet iets verschillend. “We hadden dit keer meer ‘bewaking’, oftewel ouders langs de weg die de boel in de gaten hielden. Ik ben blij dat we zo veel ouders bereid hebben gevonden om mee te doen.” In het begin leek het er even op dat de organisatie juist ouders tekort zouden komen. Een dringende oproep werd geplaatst. “En daar werd massaal gehoor aan gegeven.”

En het resultaat? In Roberts klas zijn alle leerlingen, stuk voor stuk, met vlag en wimpel geslaagd. “Dat hebben ze heel goed gedaan.” 

Meer berichten