<p>WC De Doortrappers uit Langenboom.</p>

WC De Doortrappers uit Langenboom.

(Foto: Martijn Schwillens)

De Doortrappers organiseert opnieuw traditionele tourtocht

  •   keer gelezen

LANGENBOOM | Toerclub De Doortrappers uit Langenboom houdt op 26 mei (Hemelvaartsdag) weer haar traditionele toertocht voor de geoefende toerfietser. De tocht voert vanuit Langenboom door het mooie landschap van Oost Brabant, via natuurgebied De Vilt en het Maasdal naar de heuvels rond Berg en Dal. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van rustige weggetjes. Moeilijke verkeerspunten en drukke wegen worden gemeden. De deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 95 en 125 km. De langste afstand is een uitdagende klimtocht met maar liefst circa 700 hoogtemeters. Ook de korte afstand is voor menigeen een uitdaging met circa 350 hoogtemeters. Beide afstanden tellen mee voor het Klimmersbrevet van de NTFU.

Er kan tussen 07.00 en 10.00 uur gestart worden in café De Misse in gemeenschapsaccommodatie De Wis, Dominicanenstraat 25 in Langenboom. Ook bestaat de mogelijkheid om de beide routes te beginnen bij Café Ton Oomen, Reestraat 4 in De Horst, eveneens start- en pauzeplaats.

Informatie is beschikbaar via de site van de NTFU, of via de website van De Doortrappers, www.doortrappers.nl. Of via telefoonnummer 06-12419668. Enkele dagen voor de start zijn de routes te downloaden.

Meer berichten