Toon van Els ofwel Tôntje d’n Dwerg (links) in gesprek met dorpsgenoten Hannes en Willem Martens, terwijl caféhouder Gurtjes-Bert van den Braken de borrels vult. Foto: Jacques Verschuren.
Toon van Els ofwel Tôntje d’n Dwerg (links) in gesprek met dorpsgenoten Hannes en Willem Martens, terwijl caféhouder Gurtjes-Bert van den Braken de borrels vult. Foto: Jacques Verschuren. (Foto: jacques verschuren)

Veel lof voor groots toneelspel in Oploo

  •   keer gelezen

OPLOO | De drie opvoeringen die afgelopen weekend werden gehouden van het Openluchtspel Tôntje d’n Dwerg lokten bijna 900 bezoekers naar Oploo. Het toneelspel draait om het bewogen leven van herder-zwerver Toon van Els (1865-1922) die door zijn vele omzwervingen door het Peelgebied een bekendheid werd in de regio.

De bezoekers waren vol lof over het uitstekende spel – met Marc Ermens in de glansrol van Tôntje - en de prachtige muziek. Na afloop van elke voorstelling werden spelers, muzikanten, regisseur Jet Lenkens en de medewerkers beloond met een ovationeel applaus. Ook veel lof was er voor het prachtige decor, met de watermolen en heemschuur als unieke achtergrond.

Deze week zijn er nog twee kansen om de tonelisten van Doekmaroploo en de muzikanten rond Vin Baltussen aan het werk te zien en te horen: voor de voorstelling van woensdag 25 mei is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar en voor de laatste opvoering op donderdag 26 mei zijn er iets meer tickets te koop. Deze kunnen besteld worden via de website van Doekmaroploo (www.doekmaroploo.nl). Ook zijn deze verkrijgbaar bij de Spar Supermarkt in Oploo.

Meer berichten