JVC Cuijk was niet opgewassen tegen FC Zutphen.
JVC Cuijk was niet opgewassen tegen FC Zutphen. Foto: Gerno de Haas

JVC Cuijk houdt nacompetitiedeelname in eigen hand ondanks pak slaag

Voetbal 435 keer gelezen

CUIJK | JVC Cuijk mag ondanks een pak slaag tegen FC Zutphen blijven hopen op nacompetitiedeelname. De Cuijkenaren gingen zaterdag op eigen veld met 1-5 onderuit tegen de titelkandidaat, maar hebben de derde plek in de derde klasse A zelf in de hand.

JVC kon FC Zutphen alleen in de eerste helft bijbenen. Na een vroege 0-1 maakte Fynn Versteeg al snel de gelijkmaker. Daarna beleefde de thuisploeg zijn beste fase, maar bleef een voorsprong uit. Door twee tegengoals in korte tijd was de wedstrijd gespeeld. Na rust liep FC Zutphen uit naar een 1-5 overwinning. “We missen al weken onze belangrijkste spelers. Uiteindelijk bleken we niet bij machte om deze tegenstander te stoppen. Zij spelen nog om het kampioenschap. Bij ons knakte het bij 1-3”, keek JVC-trainer Dennis Straatman terug.

Kansen in eigen hand
Ondanks de derde nederlaag in vier wedstrijd heeft JVC Cuijk deelname aan de nacompetitie nog volledig in eigen hand. Bij winst zaterdag tegen DVOV in Velp, is de Cuijkse ploeg zeker van het competitietoetje. Bij een gelijkspel of verlies is JVC afhankelijk van het resultaat van nummer vier ESA. De vierde plaats in de reguliere rangschikking is waarschijnlijk onvoldoende, omdat middenmoter SP Teuge zo goed als zeker de derde periodetitel pakt.