Het asielzoekerscentrum in Overloon.
Het asielzoekerscentrum in Overloon. Foto: De Maas Driehoek

VVD wil duidelijkheid over bestemmingsplan AZC: ‘Statushouders zijn geen asielzoekers’

Politiek 694 keer gelezen

OVERLOON | De VVD wil duidelijkheid over het bestemmingsplan voor het asielzoekerscentrum (AZC) in Overloon. De gemeente Land van Cuijk wil er per medio juni statushouders gaan huisvesten, maar het onderliggende bestemmingsplan voorziet helemaal niet in dergelijke opvang. “Hoe gaat u dit oplossen?”, wil VVD-raadslid Judith Logtens nu weten.

“In het bestemmingsplan staat dat het AZC is bestemd voor de huisvesting van asielzoekers. Een statushouder is geen asielzoeker en dat zou dus problemen gaan opleveren”, stelt Logtens. Om toch statushouders op te kunnen vangen in Overloon, moet het bestemmingsplan waarschijnlijk worden gewijzigd. Dit is echter een procedure waartegen aanwonenden en andere belanghebbenden, die fel gekant zijn tegen langere opstelling van het AZC, bezwaar kunnen maken, met maandenlange vertraging als gevolg.
De VVD wil nu weten of het college van B en W dit niet had moeten melden bij de raad en of omwonenden actief geïnformeerd gaan worden bij een bestemmingsplanwijziging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant