Periodewinnaar VESTA'19.

4H: Ulysses degradeert, Gassel (voor handhaving) en VESTA’19 (voor promotie) pakken nacompetitieticket

Voetbal 3.568 keer gelezen

Ulysses is in het laatste seizoen als zelfstandige voetbalvereniging gedegradeerd naar de vijfde klasse. Op bezoek bij Cito verloren de Megenaren met 5-3. Gassel won met 2-5 van SCMH en gaat met vertrouwen de nacompetitie in. Op 9 en 12 juni wacht een tweeluik met De Zwaluw. VESTA’19 gaat ook de nacompetitie in, maar dan voor promotie.

Cito - Ulysses 5-3
Ulysses nam afscheid van het seizoen met een 5-3 nederlaag bij Cito en daarmee was degradatie een feit. Bij de thuisploeg scoorden Ferhat Coskun, Kevin van de Wetering, Thomas de Veer, Hakan Arslan en Mazhar Sahiner. De naam De Veer is opvallend, want hij speelt normaal gesproken bij zaterdag 2. “Hij heeft het met een doelpunt en assist goed gedaan”, aldus trainer Yavuz Demirci. De Ossenaren gaan nu de nacompetitie in. “Ik weet nu al dat wij de meeste kansen gaan krijgen. Het gaat er echter om wie de meeste goals maakt. Gelukkig loopt onze ziekenboeg wat leeg, vandaag zijn er twee jongens teruggekeerd van blessureleed.”
Ulysses -waar Willem Brouwer drie keer scoorde- heeft vanavond een feestavond, maar dat voelt toch wat raar met een degradatie. “Ik heb mooie jaren gehad bij Ulysses, maar het laatste jaar heeft te lang geduurd”, aldus trainer Manfred van Erp. “Het is nooit fijn om te eindigen met een degradatie. Ik hoop dat met een fusie er volgend seizoen een mooie groep staat met een hoge trainingsopkomst.”

SCMH - Gassel 2-5
SCMH nam tegen Gassel een 1-0 voorsprong, maar Niels Paters schoot met een vrije trap zijn ploeg op gelijke hoogte. Voor rust kwam SCMH nog een keer op voorsprong, maar dat was tevens de laatste keer. In de tweede helft zorgden Ramon van der Venne, Cas van Houtum en Pieter van Bommel voor de 2-4. Ook de vijfde Gasselse treffer viel nog, zodat de ploeg van trainer Dennis Koenders met vertrouwen de nacompetitie ingaat.

FC de Rakt - Achilles Reek 5-1
FC de Rakt komt op donderdag 16 juni in actie in de nacompetitie. Tegenstander is dan de winnaar van Mifano tegen Panningen. Bij winst wacht op 19 juni de finale op neutraal terrein. De laatste competitiewedstrijd tegen Achilles Reek werd vandaag met 5-1 gewonnen. Bart van Geelkerken opende na acht minuten de stand, zeven minuten later schoot doelman Rob Linders een penalty binnen: 1-1. Via Thomas Mertens werd het voor rust 2-1, in de tweede helft breidden Melih Polat, Van Geelkerken en Rik van de Boom de stand uit naar 5-1. Trainer Eus Marijnissen: “Een goede wedstrijd en we gaan vol vertrouwen de nacompetitie in.”

NLC’03 - Juliana Mill 1-0
De treffer van Siebe van den Brand na 40 minuten leverde NLC’03 drie punten op tegen Juliana Mill. Na afloop werd er afscheid genomen van Remco Bijl. De aanvoerder speelde 450 wedstrijden in het shirt van het vaandelteam.

Afscheid Remco Bijl bij NLC’03.

Afscheid bij NLC’03. - undefined

Vorstenbossche Boys - Herpinia 3-1
De spelers van Vorstenbossche Boys kregen van trainer Dennis Meier de kans om in een fantasieopstelling te spelen. “Ze wilden echter hun ongeslagen thuisstatus behouden. Verder mochten ook alle wissels in de basis starten”, aldus Meier. “Ze hebben een prima wedstrijd gespeeld en nu op naar volgend seizoen met drie selectieteams.” Marvin van Heeswijk, Rick Dortmans en Jouk Raijmakers maakten de goals bij de thuisclub.

SES - Festilent 0-4
SES is vierde geëindigde in de vierde klasse H, maar greep naast een nacompetitieticket. De laatste competitiewedstrijd was Festilent met 0-4 te sterk. Pepijn Schonenberg (drie) en Bram Geurts scoorden. SES-trainer Robert van Mierlo: “Deze laatste wedstrijd was niet echt een afspiegeling van ons goede seizoen. Desondanks denk ik dat we met zijn allen een goede prestatie neergezet hebben.”

VESTA’19 - SIOL 4-2
VESTA’19 gaat de nacompetitie in voor promotie. Makkelijk ging het vandaag niet tegen SIOL. Met rust stond het 2-0 voor de thuisploeg, maar snel in de tweede helft kwam SIOL langszij. Uiteindelijk slaagde de thuisploeg er toch in om te winnen. Lees komende week een interview met trainer Mark Strik op deze website.