Astrantia legde een goede basis voor de return in Heesselt.
Astrantia legde een goede basis voor de return in Heesselt. Foto: Marieke Lemmen

VV Sambeek en Astrantia zetten stap richting promotie

Voetbal 1.308 keer gelezen

VV Sambeek en Astrantia hebben zondag een eerste stap gezet richting promotie naar de vierde klasse. Sambeek won bij DWSH’18 met 1-2, terwijl Astrantia op eigen veld te sterk was voor DSS’14: 1-0. Op zondag 19 juni valt de definitieve beslissing in de returns. Uitdoelpunten zijn niet van toepassing in de nacompetitie.

Sambeek leek het tweeluik met DWSH’18 al in de eerste wedstrijd te beslissen. Roel Derks (na een mooie solo) en Bas Eising (schot via de binnenkant van de paal) zorgden na rust voor een 0-2 tussenstand in Wilbertoord, maar op de valreep profiteerde DWSH’18-invaller Rens Kuppen van balverlies aan Sambeekse zijde, waardoor het tweeluik pas komende zondag op D’n Urling wordt beslist. Met Sambeek als favoriet.

Jos Lemmen matchwinner voor Astrantia
Dat geldt in zekere zin ook voor Astrantia, dat thuis met 1-0 won van DSS’14 en daardoor met een goed gevoel afreist naar Heesselt. Jos Lemmen kopte uit een vrije trap van Thijn Fransman de enige goal van de middag binnen voor de Middelaarse club, die nog nooit actief was in de vierde klasse. “Deze overwinning was terecht. Bij 1-0 hadden we ook nog een penalty moeten hebben. Hun keeper was de beste man bij DSS’14, dat een stugge ploeg heeft. We hebben echter geen kansen weggegeven, dus dat geeft vertrouwen voor komende week”, stelt Astrantia-coach Patrick Pothuizen. “We gaan ervoor zorgen dat we er volgende week staan. Het wordt spannend.”

Voor een plek in de vierde klasse:

Donderdag 9 juni:
Gassel - De Zwaluw 3-2

Zondag 12 juni:
De Zwaluw - Gassel 0-2 (De Zwaluw gedegradeerd)
HRC’14 - MVC 0-1
Astrantia - DSS’14 1-0
DWSH’18 - VV Sambeek 1-2
DESO - VCW Wagenberg 1-3

Zondag 19 juni:
MVC - HRC’14
DSS’14 - Astrantia
VV Sambeek - DWSH’18
VCW Wagenberg - DESO

(Winnaars tweeluik promoveren c.q. handhaven zich in de vierde klasse.)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant