Het hoofdveld van SV Orion in Nijmegen.
Het hoofdveld van SV Orion in Nijmegen. Foto: Kliksport

UDI’19 ‘vol vertrouwen’ naar Orion: ‘We weten wat ons te wachten staat’

Voetbal 1.899 keer gelezen

NIJMEGEN | UDI’19 speelt donderdagavond 16 juni (20.00 uur) de heenwedstrijd van de finale van de nacompetitie tegen SV Orion. Inzet van het tweeluik met de Nijmegenaren (zondag is de return in Uden) is de Derde Divisie. “We gaan vol vertrouwen beginnen aan deze finale”, benadrukt UDI’19-trainer Lodewijk de Kruif.

Orion won zondag na 120 loodzware minuten spelen met 2-3 van HBS, terwijl UDI’19 relatief eenvoudig won bij EVV (1-2). Mocht het een slijtageslag worden, dan is drie wedstrijden in een week tijd mogelijk in het voordeel van UDI’19. Het mentale voordeel ligt echter bij Orion. De Nijmegenaren gelden immers als angstgegner voor UDI’19 na de 4-0 en 4-2 nederlagen die de Tricolores deze jaargang leden tegen de nummer vier van de Hoofdklasse B. De Kruif: “Orion is een ploeg die ons niet goed ligt. In de competitie hebben we er tweemaal van verloren. Beide keren kansloos, maar het gevoel bij ons is goed en ik kan nu over veel meer spelers beschikken dan toen we daar voor de competitie speelden en ik een half elftal geblesseerd langs de kant had staan. We weten gelukkig wat ons te wachten staat, dus we gaan ons goed voorbereiden.” Aan de zijde van Orion is spelbepaler Jevrin Nunez geschorst voor de eerste wedstrijd.

‘We weten wat ons te wachten staat, dus we gaan ons goed voorbereiden’

Derde Divisie is zoveel leuker
Of UDI’19 met de huidige selectie en de relatief weinige versterkingen genoeg kwaliteit herbergt om zich (direct) te handhaven in de Derde Divisie, is zorg voor later. Een Udense club op landelijk divisieniveau is alvast aantrekkelijker voor voetballers die na de voorbereiding buiten de boot vallen bij de vele BVO’s die Noord-Brabant huisvest en mogelijk op huurbasis naar UDI kunnen komen. De Derde Divisie is commercieel gezien sowieso vele malen interessanter voor UDI’19, met derby’s tegen Blauw Geel’38 en de oude rivaal Gemert. Tel daarbij nog O.S.S.’20, Dongen en UNA plus de mogelijke promotie van OJC Rosmalen op en je hebt verschillende wedstrijden in het Brabantse land. Toch anders dan wedstrijden tegen Longa’30, Minor en Silvolde (met alle respect).
De penningmeester op Parkzicht mag zich echter nog niet rijk rekenen, want Orion is in vorm en heeft - als enige in de hoofdklasse B - bewezen twee keer in één jaargang te kunnen winnen van UDI. Zondag rond half vijf zullen we weten of UDI voor het eerst sinds 2017 weer terugkeert in de Derde Divisie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant