Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun 'High School Holland'-droom waar te maken
Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun 'High School Holland'-droom waar te maken (Foto: Travel Active)

Help jij Aisling uit Italië aan Brabantse gezelligheid?

  •   keer gelezen

CUIJK | Naar school gaan in het buitenland, dat is natuurlijk ontzettend spannend. Op welke school kom je terecht? Hoe ziet de cultuur van dat land er nou écht uit? En bij wie verblijf je, een internaat, of juist bij gezellig Brabants gastgezin? Al deze vragen spoken momenteel door het hoofd van de Italiaanse Aisling (16). Vanaf eind augustus zal zij haar droom om ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes, waarmaken. Echter zoekt ze nog naar dat gastgezin met Brabantse gezelligheid. Vindt Aisling dit in Cuijk?

Aisling gaat dit Nederlandse avontuur aan via het High School Holland programma van Travel Active. Dit programma biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. “Ik hoop tijdens mijn tijd in Nederland nieuwe mensen te ontmoeten en te groeien als persoon!” vertelt Aisling. En waar kan dit nou beter dan in de omgeving van Cuijk?

Wie Aisling vanaf augustus tot aan de zomervakantie 2023 in huis wil nemen, krijgt er een fijne gezinsgenoot bij. Aisling is een erg sociale en gedreven studente met een grote interesse in cultuur. Ze leest graag, is dol op films, en leeft voor de muziek. “Ik speel al zeven jaar piano en heb vroeger in een koor gezeten,” legt ze uit. “Naar muziek luisteren is een van mijn grootste hobby’s.” Met zo’n culturele achtergrond is het dan ook niet verwonderlijk dat heel graag drama wil studeren in Rome, om uiteindelijk een baan als (stem)actrice te bemachtigen. 


Aisling 

Cultuur uitwisselen
Maar voor het zo ver is wil Aisling dus haar culturele horizon verbreden en de Nederlandse én Brabantse gebruiken ervaren, uiteraard ‘in ruil’ voor een fijn stukje Italiaanse. “Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier,” legt Travel Active uit. “Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zo hoef je niet ver te reizen om andere culturen, tradities en talen te ontdekken.”

Kun jij iets voor Aisling betekenen?
Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coördinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coördinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.

Nieuwsgierig geworden naar Aisling, bekijk dan snel haar profiel. Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel 085 222 4810 of bezoek de website.

Meer berichten