Fragment uit de wedstrijd Orion-UDI'19.
Fragment uit de wedstrijd Orion-UDI'19. Foto: Kliksport

UDI’19 laat zich in blessuretijd verrassen door SV Orion

Voetbal 2.281 keer gelezen

NIJMEGEN | UDI’19/CSU heeft in de eerste finale van de nacompetitie een onnodige nederlaag geleden bij SV Orion. In Nijmegen waren de gasten een uur lang de betere, maar na afloop stond het 3-2 voor de thuisploeg. Tijn Jellema kroonde zich in blessuretijd tot de matchwinner namens Orion.

Door Martijn Schwillens

Het was dat de feestende massa op de tribune te veel herrie produceerde. Anders zal de scheldkanonnade van UDI-trainer Lodewijk de Kruif ongetwijfeld indruk hebben gemaakt op de wat jongere aanwezigen op sportpark Marienbosch. Witheet beende De Kruif naar de kleedkamer om vervolgens zijn frustraties even los te laten. “Verdomme”, vloekte de Edenaar. “Honderden jaren ervaring in de ploeg en dan zo dom deze goals weggeven”, bulderde hij in de UDI-kleedkamer. De frustratie bij De Kruif was logisch, want een uur lang had UDI’19 eigenlijk niets te duchten van Orion. De Udenaren domineerden en na de fraaie 0-1 van Mick van de Voort was het wachten op de 0-2. Die had Roald van Hout vroeg in de tweede helft op zijn schoen, maar de routinier wachtte te lang, waardoor Stan Bruijsten alsnog kon ingrijpen.

Spelhervattingen doen UDI de das om
In een knotsgekke fase na een dik uur spelen draaide Orion, dat eerder dit seizoen al met 4-0 en 4-2 van UDI had gewonnen, de wedstrijd in een tijdbestek van enkele minuten helemaal om. Noud Kraan maakte ongelukkig hands, waarna Sam Huismans de penalty benutte (1-1). Nauwelijks bekomen van de schrik lag de 2-1 al achter Ralph Vos. Noud Jilesen volleerde een hoekschop fantastisch binnen. Even leek UDI’19 de weg kwijt, maar invaller Raoul Oomen had slechts tien seconden na zijn invalbeurt nodig om de gelijkmaker te produceren. Oomen was alert bij een hoekschop: 2-2. Dat leek ook de eindstand te gaan worden, maar diep in blessuretijd gaven de gasten nog onnodig een vrije trap weg, die door Tijn Jellema snoeihard werd binnengekopt. “Echt ongelofelijk”, blikte Ralph Vos na afloop terug. “We weten dat Orion het moet hebben van spelhervattingen. Daar spelen ze op. En toch krijgen we drie doelpunten tegen uit een hoekschop, een vrije trap en een penalty. Niet normaal!”

‘Nog niets aan de hand’
Toch heeft Vos nog alle vertrouwen in een goede afloop zondag. “Deze nederlaag had niet gehoeven, maar er is nog niets aan de hand. Wij zijn voetballend beter dan Orion. Dat zullen we zondag gaan bewijzen.” De doelman weet alvast dat UDI’19 in de laatste 90 minuten van het seizoen tenminste met een doelpunt verschil zal moeten winnen om verlenging af te dwingen. Een uitgangspositie die een stuk beter had gekund als UDI effectiever was geweest voorin en scherper had verdedigd. De return van de nacompetitiefinale is zondag om 14.00 uur op sportpark Parkzicht in Uden. “We weten wat ons te doen staat”, aldus Vos.

Vreugde bij de spelers van UDI’19 na de 0-1. - Foto: Kliksport