Vrienden van de slachtoffers zijn samengekomen op de plek van het ongeval.
Vrienden van de slachtoffers zijn samengekomen op de plek van het ongeval. Foto: Robèrt Cooijmans

Vrienden organiseren stille motortocht om slachtoffers ongeval Oeffelt een laatste eer te bewijzen

Algemeen 5.449 keer gelezen

CUIJK / OEFFELT | Een colonne van naar verwachting ruim 200 motoren en scooters zal aanstaande zondag van Cuijk naar Oeffelt trekken, en terug. Allen in een beheerst tempo van nog geen 30 km/u, en met het geluidsniveau op z’n laagst. Deze gemotoriseerde stille vormt een eerbetoon aan de slachtoffers van het fatale motorongeval in Oeffelt, afgelopen zondag. Hierbij kwamen twee Cuijkenaren van 19 jaar oud om het leven.

“Dit is wel het minste wat we kunnen doen. Voor Chris, voor Jamilla, en hun familie.” Daniël Sanders was goed bevriend met de twee omgekomen Cuijkenaren. Het afschuwelijke nieuws van afgelopen weekend sloeg dan ook in als bom binnen de vriendengroep. “Jamilla kende ik al ruim tien jaar. En Chris ook al drie. Niemand had dit verwacht.”

Liefhebber in hart en nieren
Motoren en scooters vormden een belangrijke, verbindende factor tussen de vrienden, en zeker voor Chris. Daniël: “Hij was altijd aan het sleutelen. Dat vond hij mooi, dat was écht zijn hobby. Hij stopte nooit!” In het begin waren het vooral scooters waar de Cuijkenaar zijn nagels mee vies maakte. Met het behalen van het juiste rijbewijs kwamen daar motoren bij. “Hij was er altijd mee bezig. Ik heb hem niet vaak in een auto gezien,” grinnikt Daniël.

Het bezoeken van motor-meetings stond dan ook regelmatig in de agenda van de tweewielerfanaat. Gebruikelijk op zo’n bijeenkomst is het onderling babbelen, van motormuis op motormuis. Via via wordt het netwerk aan vrienden en mede-hobbyisten enorm. En dat zal naar verwachting goed zichtbaar zijn aanstaande zondag. “Ik heb gisterenavond voor het laatst gecheckt, maar honderden mensen hadden gereageerd op onze oproep voor een ‘ride-out’. Uiteindelijk verwacht ik dat zo’n 200 a 250 motoren en scooters zondag meerijden.”

Laatste dienst
Dit enorme gezelschap verzamelt zondag rond het middaguur bij het Cuijkse treinstation, waar allereerst een minuut stilte wordt gehouden. Vervolgens trekt de stoet met een kalm vaartje richting de plek waar het allemaal zo verschrikkelijk mis ging, om vervolgens terug te keren naar Cuijk. “We willen het echt rustig en veilig houden,” meldt Daniël. Het moet een eervolle en respectvolle tocht worden, bedoeld om “met z’n allen even samen te zijn, en het allemaal een beetje los te kunnen laten.” Maar vooral om de verloren vrienden een allerlaatste dienst te bewijzen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant