Tijdens de familiedag bij Essity Gennep draait de productie gewoon door.
Tijdens de familiedag bij Essity Gennep draait de productie gewoon door.

Medewerkers Essity Gennep laten trots hun werklocatie zien

  •   keer gelezen

HEIJEN | Bij Essity Gennep kent men al langer het begrip ‘familiedag’. Tijdens zo’n dag kunnen de medewerkers familieleden, vrienden en kennissen uitgebreid rondleiden door de verschillende machinehallen en afdelingen. Terwijl de productie doordraait, krijgen de aanwezigen met veel enthousiasme te horen waar ze precies naar kijken. Zaterdag 25 juni was het weer zover en stroomde de productielocatie vol met 660 nieuwsgierige bezoekers.

In Heijen, waar Essity Gennep is gevestigd, worden al sinds jaar en dag incontinentiematerialen vervaardigd. Veel mensen kennen het A-merk TENA wel, dat behalve via apotheken ook via drogisterijen en supermarkten wordt verkocht. Deze producten worden voortdurend verbeterd en die aanpassingen worden in Heijen gerealiseerd. De bezoekers konden voor het eerst ook de recente uitbreiding van de capaciteit met een indrukwekkende, nieuwe high tech machine in een gloednieuwe machinehal zien, een investering van tientallen miljoenen euro’s.

De dag is ingedeeld in tijdslots om te voorkomen dat iedereen op dezelfde tijd de fabriek bezoekt en er onderweg opstoppingen ontstaan. We sluiten even aan bij Theo en Kevin, vader en zoon, die respectievelijk 21 en 2 jaar bij Essity Gennep werken.

Essity is een wereldwijd opererend bedrijf dat haar roots heeft in Zweden. Medewerkers beoordelen het bedrijf doorgaans uitstekend als het gaat om werksfeer, arbeidsomstandigheden en -voorwaarden. Ongetwijfeld een van de redenen dat Essity-medewerkers het bedrijf graag als aantrekkelijke werkgever aanprijzen bij hun kennissen, vrienden en familie.

Verfijnde producten
We maken tijdens de toer kennis met diverse productiemachines, maar bijvoorbeeld ook met de ‘waste reclaim’, een speciale afdeling die productieafval scheidt en verwerkt, waarna circa 85% weer terugkomt in het productieproces. Bij iedere machine en op iedere afdeling staat een roll-up banner met wat kengetallen als productievolume, machinesnelheid, efficiency en productvarianten. Als een soort bevestiging ervan zien we hoe flinterdunne, delicate materialen met een enorme snelheid worden samengevoegd tot een absorberend product in verschillende uitvoeringen en maten.        

Aan het eind van rondleiding door de fabriek had de organisatie op het buitenterrein gezorgd voor tenten en kraampjes waar activiteiten voor de kleinsten en een grote variëteit aan dranken, hapjes en snacks werd aangeboden. Het kon bij zowel jong als oud op een welkome ontvangst rekenen. Op die locatie staan we aan het eind van onze rondleiding naast een van de vele gepensioneerden die deze dag hebben bezocht. “Iedereen kent me als Joep”, zo stelt hij zich voor. “Als je over vandaag één ding moet opschrijven,” zegt hij, “dan is het dat deze dag perfect is geregeld!” Waarvan akte.

Meer berichten