Gerry van Wijk (links) en Henri van der Straaten runnen samen Meubelstudio Van Haren, al tien jaar lang.
Gerry van Wijk (links) en Henri van der Straaten runnen samen Meubelstudio Van Haren, al tien jaar lang.

Henri en Gerry varen alweer tien jaar op koers

  •   keer gelezen

BOXMEER | Ze dragen dan wel niet de naam, maar toch zijn Henri van der Straaten en Gerry van Wijk Van Harens in vlees en bloed. Het duo werkt al decennialang in de bekende Boxmeerse woonzaak, en staat sinds 2012 aan het roer van Meubelstudio Van Haren. Twee kapiteins op één schip, en het gaat ze al tien jaar lang voor de wind. Dat moet gevierd worden!

“Ik werk hier al 32 jaar,” zegt Henri trots. Hij knikt richting zijn compagnon. “En onlangs hebben we stilgestaan bij het jubileum van Gerrie. Hij zit ook al 25 jaar in het vak.” Gerrie, instemmend: “Dat klopt. Dat hebben leuk gevierd.”

Overname
Maar vanaf 1 juli valt er nog meer te vieren. Op die datum, precies 10 jaar geleden, namen Henri en Gerry samen de meubelzaak over van Jo van Haren. “Jo stopte er mee,” vertelt Henri. “Hij wilde wat anders gaan doen.” In die periode ontstond bij Henri en Gerry het idee om door te gaan onder dezelfde naam. “Wij zagen een mooie kans die we niet mochten laten schieten,” vertelt Gerry. Henri vult aan: “Jo vond het mooi dat zijn naam op de gevel zou blijven. En wij vonden het verstandig om die naam te blijven voeren vanwege de bekendheid. Iedereen in Boxmeer kende Meubelstudio van Haren. Dat ga je niet zomaar even veranderen.”

Nu, tien jaar later, is het woonwalhalla nog steeds wereldberoemd in Boxmeer en omstreken. Simpelweg vanwege de koersvaste bedrijfsmentaliteit. De stoelen, banken, tafels, kasten, bedden en accessoires gaan telkens met de trends en tijd mee, maar qua werkhouding gaat het roer nooit om. Henri: “Service en kwaliteit, daar zitten we bóvenop. Maar uiteraard houden we het ook betaalbaar.”

Mooie acties
Binnenkort wordt het hele assortiment nóg betaalbaarder. Om het 10-jarige jubileum te vieren gaan de Van Haren-veteranen namelijk snijden in de prijzen. Hoe het er allemaal uit gaat zien houden Henri en Gerry nog even voor zichzelf, maar ze beloven een maand lang geweldige acties. “Kom snel een kijkje nemen, want de tijd gaat snel,” stelt Henri. Gerry vult aan: “Dat zie je wel aan ons. Als je lekker bezig bent, ben je zo tien jaar verder.”

Meer berichten