Er staat weer een prachtige (muziek)kiosk op de Brink in Sint Anthonis.
Er staat weer een prachtige (muziek)kiosk op de Brink in Sint Anthonis.

Openingsspektakel Brinkkiosk Sint Anthonis

  •   keer gelezen

SINT ANTHONIS | “U heeft het wellicht al gezien, op de Brink in Sint Anthonis is met medewerking van een grote groep vrijwilligers en financiële ondersteuning van de gemeente een prachtige (muziek)kiosk gerealiseerd,” meldt een trotse Stichting Brinkkiosk / Bruisende Brink. “En nu is het tijd voor de opening, of beter gezegd het openingsspektakel!”

Iedereen in Sint Anthonis en daarbuiten is uitgenodigd om op vrijdag 8 juli, vanaf 18.30 uur, dit openingsspektakel bij te wonen. Na een muzikale ouverture door het Brinkorkest zal een lokaal bekendstaande ceremoniemeester, met assistent, op ludieke wijze de totstandkomingsgeschiedenis van de kiosk belichten. Vervolgens zal waarnemend burgemeester Wim Hillenaar de formele opening verrichten. Het Sint Antonius Gilde gaat na deze formele plechtigheid op toepasselijke wijze de pastoor bij de pastorie ophalen, voor de noodzakelijke inwijding van de kiosk.

“En dan, zo rond 19.15 uur, een verrassingsoptreden van Muziekvereniging Sint Cecilia,” aldus de organiserende stichting. “We mogen het nog niet verklappen, maar hierbij gebeurt iets heel ongebruikelijks, nog nooit vertoond in Sint Tunnis. Heel spannend dus…..”

Stichting Brinkkiosk / Bruisende Brink belooft hoogtepunt na hoogtepunt, dus ook na dit spektakel wordt het genieten geblazen: muziek van het lokaal wereldberoemde Metropeelorkest, mét zang van lokale artiesten. “En dit alles onder begeleiding van Hauptkapellmeister Marc Thijssen. Succes verzekerd!”
Vervolgens worden oude tijden herbeleefd met bekende lokale DJ’s van weleer als Christian van Gelder, Paul Sommers en Henri Pennings (‘keutje’). “Vergeet uw zakdoek niet bij al deze melancholie…”

Maar Sint Anthonis gaat natuurlijk voor de toekomst. Nieuwe tijden breken aan, ook voor de Brink. Het slotstuk van de avond wordt daarom verzorgd door DJ’s uit de huidige generatie, vanaf 22.30 uur eerst Martijn Goossens en daarna ‘young and wild’ Bas van de Heuvel.

Kortom, het belooft een spektakel te worden. Zet 8 juli dus snel in de agenda. “Op naar een wederom bruisende brink!”

Meer berichten