<p>Op het bord staat: Salaris: €175.548,48. Betaalt ze straks uw voedsel? Christianne van der Wal - Zeggelink. Minister voor Natuur en Stikstof.</p>

Op het bord staat: Salaris: €175.548,48. Betaalt ze straks uw voedsel? Christianne van der Wal - Zeggelink. Minister voor Natuur en Stikstof.

(Foto: SK-Media)

Wederom boerendemonstraties in heel het land

  •   keer gelezen

REGIO | Opnieuw laten de boeren in heel Nederland duidelijk weten het niet eens te zijn met de stikstofplannen van het kabinet. Ook in het Land van Cuijk zijn er trekkers met protestborden gesignaleerd. Zo trok bijvoorbeeld een colonne van tractoren over de N264 bij Mill richting Uden en Zeeland.

Onduidelijk is wat de boeren uit de regio vandaag van plan zijn. Ook de locatie van de protesten is niet bekend. In Den Haag zijn meerdere tractoren aangekomen bij de Tweede Kamer. 

Mark Rutte: ‘Niet acceptabel’
Premier Mark Rutte heeft eerder vandaag zich fel uitgesproken jegens de boerenacties. Hij geeft aan dat protesteren mag, en moedigt dit zelfs aan. De manier waarop dit wordt gedaan door sommige agrariërs, valt de minister president echter verkeerd. “Het is niet acceptabel in dit land om gevaarlijke situaties te laten ontstaan of dat bestuurders worden geïntimideerd.”

‘Ik sta achter jullie, maar blokkeer geen wegen’
Ook Caroline van der Plan, kamerlid voor de BoerBurgerBeweging, keurt de methode die veel actievoerende boeren hanteren af. Ze geeft aan volledig achter de boeren te staan. “Vecht voor je bestaan!” zegt ze in een boodschap op Twitter. “Maar ik wil jullie wel vragen om niet op snelwegen te gaan staan, om snelwegen te blokkeren. Want de kans is veel te groot dat er iemand in gevaar komt of dat er iemand overlijdt door het feit dat ie er bijvoorbeeld niet langs kan, of dat de hulpdiensten er niet langs kunnen.”

Tevens druk Van der Plas de boeren op het hart dat burgers echt wel achter de boeren staan, maar niet achter de gebruikte methoden. “En echt, die burger, die hebben we keihard nodig.”

Meer berichten