Kennismaken met de Klasseboer

  •   keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Waar komt ons eten vandaan en hoe groeit het? Veel kinderen hebben er geen idee van. Ken je ook de verhalen van kinderen die denken dat groenten in een fabriek gemaakt worden, niet weten dat een wortel onder de grond groeit, of niet weten hoe een groene paprika smaakt? Juist voor deze kinderen is het leuk en leerzaam om te zien waar het eten, dat op hun bord ligt, vandaan komt. Zo krijgen ze meer gevoel bij hun eten en gaan ze opeens groenten proeven waarvan ze thuis zeggen “dat lust ik niet!” In Brabant doen de Klasseboeren graag hun deuren open voor de kinderen, die met hun klas op bezoek komen. Hier kunnen de kinderen samen beleven, proeven en ruiken waar hun eten vandaan komt.

Tijdens de ‘Klasseboer on tour’ bijeenkomst kunnen professionals kennis maken met het werk van de educatieve Klasseboer. De inspiratiebijeenkomsten zijn bedoeld voor medewerkers van kinderopvang organisaties, basisscholen, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs én netwerkpartners (o.a. gemeente, GGD, JOGG). Zij mogen zélf komen ervaren wat kinderen met al hun zintuigen beleven als ze hier op bezoek komen. Ook vertellen de Klasseboeren over de stimuleringsregeling van Jong Leren Eten en bespreken wat dit voor de scholen kan betekenen. 

“Wij willen als boeren in het Land van Cuijk graag dat elk kind op de basisschool minimaal een keer een boerderij bezoekt om te leren hoe wij hier in Nederland voedsel produceren”, zegt Sonja Vermeulen, een van de klasseboeren van Land van Cuijk en coördinator.

De Klasseboer on tour regio Land van Cuijk is dinsdag 5 juli van 15.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan via landvancuijk@klasseboeren.nl. Ook voor andere momenten staan de Klasseboeren klaar om meer te vertellen over hun bedrijf. Elke school kan op elk moment contact opnemen. Naar wensen wordt een geschikte boerderij gezocht wat aansluit op de lessen /projecten. Zowel voor middelbaar als basisonderwijs.

Meer berichten