Het wandelweer was uitzonderlijk lekker!
Het wandelweer was uitzonderlijk lekker!

Bijna 1000 wandelaars aan de start bij Maas en Viltmars Oeffelt

  •   keer gelezen

OEFFELT | De Maas en Viltmars kon afgelopen zondag dan eindelijk, na twee jaar, weer doorgaan. Om 6:00 uur verschenen de eerste wandelaars om te starten aan de 25, 30, 40 of 50 km-wandeling. Na 9:00 uur kwamen daar ook nog de 5, 10, 15 en 20 km lopers bij. De organisatie roemt het heerlijke wandelweer: “Mede daardoor waren er al na één uur ruim 300 wandelaars op pad!” Naast een aantal wandelclubs was er een peloton militairen aanwezig om de laatste oefenmeters voor de 4-daagse van Nijmegen te maken.

De verschillende tochten gingen door de Oeffeltse Meent, de Maasheggen en langs de Oeffeltse en Beugense Vilt. De lange tochten voerden ook de Maasbrug over richting Gennep, door Duitsland en via Ottersum weer terug. De wandelaars kwamen stuk voor stuk, bijna 1000 in totaal, erg enthousiast terug. Na afloop was het goed toeven op het terras bij Die 2, het start- en eindpunt van de tocht.

De volgende tocht van “Un Eindje Um” is in de herfst. Op 16 oktober 2022 wordt de Herfstiezwerftietocht gehouden. Volg hiervoor de facebookpagina van ‘Un eindje um’ en houd de website, www.maasenviltmars.nl, in de gaten voor meer informatie.

Meer berichten