<p>Natascha en Jamie&nbsp;zijn enthousiast over de Coxbox en de aanstaande Zomermarkt.</p>

Natascha en Jamie zijn enthousiast over de Coxbox en de aanstaande Zomermarkt.

Boodschappencrisis? Niet met de Coxbox

  •   keer gelezen

BOXMEER | Heel de dag zat je op het werk. Direct na het uitklokken nog even de kinderen opgehaald. En nu thuis snel wat eten, want je moet direct door naar de training. “Schat, heb jij boodschappen gehaald?” Het blijft angstvallig stil…Precies voor dit soort situaties is er de Coxbox, die zaterdag 9 juli wordt geïntroduceerd tijdens de Zomermarkt van Chris Cox Groenten en Fruit. 

Door Mans Pere

De nieuwe boxen zijn ideaal voor iedereen die dagelijks, met nul inspiratie of tijd, een smakelijke en voedzame maaltijd op tafel wil zetten. Iedere Coxbox zit boordevol verse producten, lokaal geteeld zoals je van Cox gewend bent. “En onze chefs gaan wekelijks nieuwe recepten toevoegen zodat je lekker kunt blijven afwisselen.”

Natascha Cox is het enthousiaste brein achter de nieuwe maaltijdboxen. Geruime tijd heeft ze er over gedaan om het eet idee te perfectioneren. “Dagelijks zie ik busjes rijden van de bekende merken. Het concept is heel slim. Maar iedere keer als ik zo’n busje zie rijden denk ik ook weer ‘wat een gemiste kans’. Al die mensen gaan nu iets lekkers maken met producten verspreid uit heel Nederland, of zelfs daarbuiten. En dat terwijl wij hier in de regio álles hebben, en lekkerder!” Geheel in lijn met waar Chris Cox Groenten en Fruit voor staat, wordt de Coxbox dus gevuld met producten uit de buurt. “Wij zijn altijd heel lokaal georiënteerd. We geloven er in dat we elkaar ook alleen maar kunnen versterken.”

Groen en gezond
Net als bij de grote, landelijke jongens gaan ook de Boxmeerse ondernemer de boxen thuis bezorgen. “Binnenkort krijgen wij een kleurrijke bakfiets waarmee we ze overal kunnen afgeven. Zo kunnen we groen en duurzaam te werk gaan,” zegt Natascha tevreden. “Daarnaast vinden wij het ook allemaal fijn om lekker in beweging te blijven.” Uiteraard kan de box ook gewoon in de winkel worden opgehaald, op een moment dat het jou uitkomt.

“Dat is tevens een groot voordeel van de Coxbox,” haakt Natascha direct aan. “Bij veel van die maaltijdboxbedrijven zit je vast aan een abonnement. Dan moet je alsnog plannen wat je wil eten, en wanneer. Bij ons zit je nergens aan vast. Je kunt bij wijze van nu nog besluiten dat je vanavond een lekkere bloemkoolcurry op tafel gaat zetten.”


Zomermarkt
De Coxboxen worden zaterdag 9 juli geïntroduceerd op de zogenaamde Zomermarkt. Dit wordt de eerste keer dat de groente- en fruit ondernemers deze markt organiseren. Maar, het concept is beproefd: “Al jaren verzorgen wij een Sinterkersmarkt in November. Die kon natuurlijk twee keer niet doorgaan. Zo ontstond het idee om een zomermarkt te organiseren,” aldus de onderneemster. Dus wordt het terrein bij Cox gehuld in zomerse sferen, met olijf- en palmbomen van BotanicalGroup uit Overloon, en een vrolijk hippiebusje van Crazy Campers. Daarnaast komt er een springkussen, een rad van fortuin en zomerse marktkraampjes, is er muziek en zijn er lekkere hapjes en drankjes.” Een deel van de opbrengst van de markt wordt gedoneerd aan basisschool de Weijerwereld.

Kortom, de Zomermarkt bij Chris Cox Groenten & Fruit is de perfecte manier om lekker in de zomerse sferen te komen, voor dat de bomvolle werkweek weer begint. Maar wel een werkweek waarin “Schat, heb jij boodschappen gehaald?” niet meer voor een verhoogde bloeddruk zorgt.

Meer weten?
Benieuwd naar Chris Cox Groenten & Fruit, de Coxbox of die geweldige Zomermarkt? Neem eens een kijkje op www.coxboxmeer.nl

Meer berichten