Zilveren feest bij Via Cannella

  •   keer gelezen

CUIJK | Onderneemster Tina Donkers begon een kwart eeuw geleden haar winkeltje in de Kaneelstraat te Cuijk, op een winkelvloeroppervlakte van 35 m2. Ze verkocht veel aardewerk uit Portugal en Vietnam maar ook andere interieurartikelen. Ze maakte prachtige dekbedden, tafelkleden en servetten. Als er niemand in de winkel was, was Tina aan het naaien achter haar naaimachine. Volgens Tina heeft ze een afstand van duizenden kilometers genaaid. Na enkele jaren kwam het besef dat de winkel te klein was en dus werd gezocht naar een geschikte locatie in de omgeving. Vanwege de toeristische kansen werd er gekozen voor de Grotestraat. Al snel werd ook de binnentuin erbij betrokken. Daarna werd de winkel nog viermaal uitgebreid. De unieke winkel kreeg al gauw nationale bekendheid. Lezers van het blad VT-Wonen kennen Via Cannella maar al te goed. Ook in andere nationale bladen werd aandacht besteed aan de unieke winkel in Cuijk. 

Inmiddels was haar echtgenoot Assur ook mede-eigenaar geworden en samen hadden ze de stoute schoenen aangetrokken en deden mee met de verkiezingen ‘beste zelfstandige winkel van Nederland’. “Niet gewonnen maar op enkele deelgebieden scoorden we het beste van Nederland zoals: beleving, productassortiment en innovatie,” aldus Assur. “Inspiratie” is het toverwoord bij Via Cannella. De etalages worden bijvoorbeeld om de twee à drie weken veranderd, waarbij ingespeeld wordt op de tijdgeest. Op dit moment is dus ‘zilver’ het thema. “Je zult het niet geloven maar we hebben een soort van ‘etalagepelgrimage’ op gang gebracht omdat er klanten zijn die speciaal komen kijken naar de inspirerende etalages” aldus Assur. 

Het echtpaar is ook trots dat zij vele jaren een kerstwinkel hadden in het centrum van Cuijk, op verschillend locaties. Het gaf het centrum een sfeervolle opkikker. Zo’n winkel inrichten had een voorbereidingstijd van maanden en was extreem arbeidsintensief. Tina: “We kijken er met een goed gevoel op terug. We hebben leuke dingen gedaan.”

Tuinfeestje
Het was tot nu toe een groot avontuur. Dat we nu al een kwart eeuw bestaan, willen we vieren aankomend weekend op 8, 9 en 10 juli. We hopen dat het mooi weer wordt want dan kunnen we in de tuin een feestje bouwen met een lekkere zomerse muziek op de achtergrond.

Cannella-boekje
Kim, Zora (personeel) en Juul (stagiaire) hebben een inspirerend Via Cannella boekje gemaakt met daarin kortingscoupons van 25% op veel producten. Gezellig als je langskomt om het jubileum met ons te vieren. Het wordt gezellig. Wij verzoeken u om geen cadeaus mee te nemen. Uw aanwezigheid is het grootste geschenk.

Meer berichten