<p>Voor stylist Mika van Leeuwen, bekend van televisieprogramma&#39;s als &#39;It Takes 2&#39;, was het een hele eer om met Diana, d&eacute; winnaar van de &#39;Leukste kapsalon van gemeente Land van Cuijk&#39;- verkiezing, op de foto te gaan.</p>

Voor stylist Mika van Leeuwen, bekend van televisieprogramma's als 'It Takes 2', was het een hele eer om met Diana, dé winnaar van de 'Leukste kapsalon van gemeente Land van Cuijk'- verkiezing, op de foto te gaan.

‘Mijn Haar’ uit Cuijk verkozen tot ‘Leukste kapsalon van gemeente Land van Cuijk’; ‘Mooier kon het niet worden!’

  •   keer gelezen

CUIJK | Kapsalon ‘Mijn Haar’ aan de Gele Lis in Cuijk is onlangs verkozen tot ‘Leukste kapsalon van gemeente Land van Cuijk’. Een hele eer voor Diana Strijbos, die in haar eentje de kleine salon runt. Volgens de kapster komt er veel meer bij het vak kijken dan enkel knippen en kleuren. 

“Ik doe altijd heel veel extra voor mijn klanten. Het is heel belangrijk om ze te leren kennen, en er voor ze te zijn.” Als echt mensenmens vindt Diana de persoon in de stoel het allerbelangrijkste. Door een goede en persoonlijke band op te bouwen met iedereen in de salon, zorgt ze er voor dat naast de haren, ook het hart weer de ruimte krijgt. “Bij vaste klanten kan ik aan de manier waarop ze de standaard van de fiets neerzetten zien of er iets aan de hand is,” vertelt Diana. “Wat is er,” vraagt Diana dan, terwijl ze een kopje koffie aanbiedt. “En dan komen de gesprekken.” 

In geuren en kleuren kan Diana de ene naar de andere anekdote vertellen over diverse trouwe gezichten. Van een dame op leeftijd die met de rollator ging oefenen om naar de destijds verhuisde salon te komen, tot klanten die dankzij haar een nieuwe baan wisten te vinden, stuk voor stuk bijzondere verhalen waarin het Cuijkse eenmanssalonnetje een hoofdrol speelt.

De sterke waardering die Diana voor haar trouwe klanten uit, die heeft ze nu dus onlangs teruggekregen. Toen duidelijk werd dat ze was genomineerd tot ‘Leukste kapsalon van gemeente Land van Cuijk’, werd er massaal op haar gestemd. “Ik had nooit gedacht dit te winnen,” zegt de Cuijkse knipster bescheiden. “In Grave en Boxmeer zitten een aantal ontzettend goede kappers met veel personeel en veel meer klanten. Daar kan ik toch niet tegenop?” Het tegendeel blijkt nu waar te zijn. “Met de meeste stemmen, en een gemiddelde van een 9.2, ben ik op de eerste plaats geëindigd in gemeente Land van Cuijk. Daarbij komt ook nog eens kijken dat ik dit jaar 10 jaar bestond... Mooier kon het niet worden!”

Bij The Hair X-Perience in Gorichem, dé beurs voor knippend Nederland, werd Diana de bijzondere award uitgereikt. “Ik wil graag al mijn klanten bedanken voor deze bijzondere ervaring want zonder jullie was het niet gelukt!” besluit Diana trots.

Meer berichten